De SAP NetWeaver RFC Client installeren

U kunt het SAP NetWeaver RFC client installeren met het installatieprogramma (aanbevolen) of handmatig. U moet een handmatige installatie alleen uitvoeren als er een probleem ontstaat bij het hulpprogramma.

Gebruik het hulpprogramma om de SAP NetWeaver RFC-client te installeren

In deze sectie wordt beschreven hoe u het vereiste SAP NetWeaver RFC client installeert. Het proces omvat het downloaden van het SAP NetWeaver RFC client, het kopiëren ervan naar de vereiste map (zie hieronder) en het uitvoeren van een script dat automatisch het vereiste stuurprogramma installeert en configureert. U kunt indien nodig ook scripts uitvoeren om het SAP NetWeaver RFC client bij te werken en verwijderen.

De installatie voorbereiden

• Controleer of Python 3.6 of hoger is geïnstalleerd op de Gegevensverplaatsing-gatewayserver.

Python is al geïnstalleerd op de meeste Linux-distributies. U kunt controleren welke Python-versie is geïnstalleerd op uw systeem door de volgende opdracht uit te voeren:

python3 --version

• Download NetWeaver RFC SDK <version> "nwrfc<version>.zip" van de SAP Service Marketplace. U vindt de ondersteunde versie onder binary-artifacts in /opt/qlik/gateway/movement/drivers/manifests/sap.yaml. Nadat de download is voltooid, kopieert u het bestand naar:

/opt/qlik/gateway/movement/drivers/sap

De SAP NetWeaver RFC client installeren

Ga als volgt te werk om het SAP NetWeaver RFC clientte installeren:

1. Stop de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl stop repagent

2. Bevestig eventueel dat de service is gestopt:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Op de Gegevensverplaatsing-gatewaymachine wijzigt u de werkdirectory in:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

4. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

./install sap

5. Het SAP NetWeaver RFC client wordt geïnstalleerd.

6. Wacht totdat de installatie is voltooid (wordt aangegeven met "Voltooid!") en start vervolgens de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl start repagent

7. Bevestig eventueel dat de service is gestart:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Het SAP NetWeaver RFC client bijwerken

Voer de update-opdracht uit als u eerdere versies van het SAP NetWeaver RFC client wilt verwijderen voordat u het meegeleverde SAP NetWeaver RFC client installeert.

Ga als volgt te werk om het SAP NetWeaver RFC client te bij te werken:

1. Stop de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl stop repagent

2. Bevestig eventueel dat de service is gestopt:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Op de Gegevensverplaatsing-gatewaymachine wijzigt u de werkdirectory in:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

4. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

./update sap

5. Het oude SAP NetWeaver RFC client wordt verwijderd en het nieuwe SAP NetWeaver RFC client wordt geïnstalleerd.

6. Wacht totdat de installatie is voltooid (wordt aangegeven met "Voltooid!") en start vervolgens de Data Movement gateway-service:

sudo systemctl start repagent

7. Bevestig eventueel dat de service is gestart:

sudo systemctl status repagent

De status zou als volgt moeten zijn:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Het SAP NetWeaver RFC client verwijderen

Voer de uninstall-opdracht uit als u het SAP NetWeaver RFC client wilt verwijderen.

Ga als volgt te werken om het SAP NetWeaver RFC client te verwijderen:

1. Stop alle taken die zijn geconfigureerd om deze connector te gebruiken.

2. Op de Gegevensverplaatsing-gatewaymachine wijzigt u de werkdirectory in:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

3. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

./uninstall sap

SAP NetWeaver RFC client wordt verwijderd.

De SAP NetWeaver RFC-client handmatig installeren

Informatie

Data Movement gateway is gecertificeerd om te werken met NetWeaver RFC SDK 7.50 Patch 1021, die u kunt downloaden via de SAP Service Marketplace. Er worden voortdurend nieuwe NetWeaver RFC SDK-versies uitgebracht, waardoor het niet mogelijk is om de compatibiliteit met elke versie te certificeren. We raden daarom aan om met de gecertificeerde versie te werken, ook al werken nieuwere versies mogelijk ook zonder problemen te veroorzaken.

U moet het SAP NetWeaver RFC client alleen handmatig uitvoeren als de geautomatiseerde installatie van het stuurprogramma niet is voltooid.

Voor de volgende actie:

1. Wijzig de werkdirectory in opt/qlik/gateway/movement/bin en voer de volgende opdracht uit:

source arep_login.sh

Hiermee wordt het installatiepad voor de Gegevensverplaatsing-gateway ingesteld.

2. Pak de inhoud van het bestand NWRFC_xxx.SAR uit en kopieer de .so-bestanden vervolgens van de map nwrfcsdk/lib naar de Data Movement gateway bibliotheekmap.