Appöversikt

När du öppnar en app från hubben hamnar du i app-översikten. Här kan du se och hantera allt innehåll i appen. Vad som visas i huvudområdet beror på vilken kategori du har valt: ark, bokmärken eller berättelser.

Om hubben har inaktiverats av din administratör kommer du till appöversikten när Qlik Sense startas.

Du hittar innehållet som ingår i den publicerade appen i huvudområdets övre del. Det går inte att lägga till innehåll i basdelen av den publicerade appen. Ditt privata innehåll visas under Mina ark/Mina bokmärken/Mina berättelser. Beroende på din behörighet kan du ha tillåtelse att publicera ditt privata innehåll så att andra som använder appen kan utforska det.

Anteckning om informationPublicering stöds inte i Qlik Sense Desktop, vilket innebär att du enbart ser ditt privata innehåll i hubben när du använder Qlik Sense Desktop.

Appöversikt

Appöversikt.

A: Verktygsfältet

Verktygsfältet innehåller navigeringsmenyn, den globala menyn och namnet på appen.
UI-element Beskrivning

Global meny.

Du kan välja Appöversikt eller Öppna hubben. Hubben kan dock inte öppnas om detta har inaktiverats av administratören.

I en opublicerad app kan du välja Datahanteraren, Skriptredigeraren eller Datamodellvyn.

I en publicerad app kan du inte välja Datahanteraren eller Skriptredigeraren. Det beror på att du inte kan lägga till data i en publicerad app. Om du äger en publicerad app kan du dock välja Datamodellvyn.

Vilka andra alternativ som finns tillgängliga beror på vilken flik du väljer i verktygsfältet längst upp: Data, Analys eller Berättelse.

När du väljer fliken Data kan du till exempel lägga till data från den globala menyn. Du kan hämta, ta bort eller kopiera ett ark när du har valt fliken Analys och så vidare.

Vidare kan du välja Hjälp (online) och Qlik Sense Om samt aktivera Touch-skärmläge.

Mer information om att bläddra med flikar och den globala menyn finns i Navigera med flikar.

Mer

Visa eller dölj appinformation, där du kan välja att redigera appinformation eller öppna appalternativ och ändra stilen på din app.
Förbereda

Förbereda data. Du kan välja Datahanteraren, datamodellvyn eller Skriptredigeraren.

Alternativen är inte tillgängliga i publicerade appar, såvida du inte är appens ägare. Då kan du enbart öppna datamodellvyn.

Analysera

Analysera data. Du kan välja Ark eller Insikter.

Berätta

Använd dina data för att berätta en historia. Välj Storytelling.

B: Knapp för att skapa nytt ark och vyväxlingar

Du kan skapa nya ark och växla mellan rutnäts- och listvy.
UI-element Beskrivning
Skapa nytt ark Skapa ett nytt ark.
Rutnätsvy Växla till rutnätsvy.
Listvy Växla till listvy.

C: Visa ark, bokmärken eller berättelser

Här väljer du om ark, bokmärken eller berättelser ska visas i huvudområdet.
UI-element Beskrivning
Appobjekt Åtkomst till alla ark i appen och möjlighet att skapa ett nytt ark.
Bokmärke Åtkomst till alla bokmärken i appen.
Berättelseläge Åtkomst till alla berättelser i appen och möjlighet att skapa en ny berättelse.

D: Arkinformation

Om du klickar på titeln på ett ark eller en berättelse visas dess information, som publiceringsinformation och beskrivning.

E: Privata ark

Du kan flytta om och ändra titeln och beskrivningen på privata ark och berättelser. Du kan även publicera, redigera, kopiera och ta bort dem.

Pekgester

Tryckgester som används i appöversikten
Åtgärd Beskrivning
Tryck länge och dra Flytta ett element till en ny plats.
Tryck länge och släpp Öppna en snabbmeny.