Navigera med flikar

Navigering med flikar gör att du kan navigera till vyerna som är tillgängliga för dig när du arbetar med appar. Flikarna fungerar tillsammans med den globala menyn. Den globala menyn är sammanhangskänslig.

Du kan utföra olika uppgifter beroende på vilket alternativ du väljer i listrutan under fliken Förbered, Analysera eller Berätta i verktygsfältet längst upp. Om du till exempel väljer Ark under Analysera kan du göra arket offentligt, hämta arket som PDF, kopiera arket, radera arket eller bädda in arket.

Global meny för ett ark i Qlik Sense

Global meny för ett ark i Qlik Sense.

Menyalternativ varierar beroende på:

• Om du redigerar eller analyserar (visar) diagram i en app.
  • Diagramtyp.
  • Behörigheterna som tilldelats dig av administratören.

På fliken Förbered kan du välja följande:

• Datahanteraren
  • Skriptredigeraren
  • Datamodellvyn
  • Logisk modell
  • Vokabulär

På fliken Analysera kan du välja följande:

• Ark
  • Insikter

På fliken Berätta kan du välja följande:

• Storytelling

Om du har en tidigare version av Qlik Sense kan du välja någon av flikarna Data, Analys eller Berättelse. Alternativ i listruta, som Datahanteraren, är inte tillgängliga. Alternativen kan väljas från den globala menyn istället. Du kan även öppna Insikter till höger i verktygsfältet i ett ark.