Byta språk i Qlik Sense

Som standard försöker Qlik Sense att identifiera önskat språk automatiskt från systeminställningarna, webbläsarinställningarna eller administratörskonfigurerade IdP-inställningar. Du kan ställa in önskat språk manuellt. Om du skapar appar kan du även ställa in önskade regioninställningar för dina appar.

Qlik Sense finns på följande språk:

• engelska
  • tyska
  • spanska
  • franska
  • italienska
  • japanska
  • nederländska
  • portugisiska (Brasilien)
  • ryska
  • svenska
  • kinesiska (förenklad)
  • polska
  • turkiska
  • koreanska
  • kinesiska (traditionell)

Språkinställningar i den webbaserade versionen av Qlik Sense skiljer sig från språkinställningar för Qlik Sense Mobile SaaS. Mer information finns i Ställa in önskat språk för Qlik Sense Mobile SaaS.

Hur språket identifieras

Som standard väljer Qlik Sense ditt språk från en av två inställningar:

• Från organisationens IdP-inställningar.
  • Från webbläsarinställningarna eller systeminställningarna.

Om ditt webbläsarspråk eller IdP-språk inte stöds av Qlik Sense kommer Qlik Sense att använda engelska.

I följande tabell listas hur Qlik Sense identifierar vilket språk innehåll ska visas på utifrån webbläsarinställningarna eller systeminställningarna. Några exempel på vanliga webbläsare och operativsystem som stöds ges.

Språkidentifiering i vanliga webbläsare och operativsystem som stöds.
Webbläsare Operativsystem Språkinställning som identifierats
Google Chrome Windows

Valt språk för webbläsare

Safari Mac OS Operativsystemets språkvariantsnamn
Safari iOS Operativsystemets språkvariantsnamn
Mozilla Firefox Windows Innehållsspråk som väljs
Microsoft Edge Windows

Operativsystemets språkversion

Anteckning om informationAnvändargränssnittets språk påverkar endast vilket språk som Qlik Sense visas på.

Ställa in önskat språk i Qlik Sense

Du kan ställa in önskat språk i Profilinställningar i Inställningar och hantering. Åtgärden åsidosätter det identifierade språket i Qlik Sense.

1. Klicka på din profil och välj Profilinställningar.

2. Under Önskat språk väljer du ditt språk.

Ställa in önskade regioninställningar för appar som skapas

Du kan ställa in de regioninställningar som ska vara standard för appar som du skapar. Regioninställningar omfattar formatering av valuta, datum och decimaler samt lokalisering av namn på dagar och månader. Du kan visa och redigera appens regioninställningar i Skriptredigeraren. Mer information om redigering av dessa inställningar finns på Ändra regioninställningar för appen. Regioninställningar ändrar inte språket för användare som använder appen, förutom inställningar som är lokaliserade för den valda regionen, som namn på dagar.

Om du inte väljer en önskad regioninställning kommer dina appar att använda engelska (USA).

1. Klicka på din profil och välj Profilinställningar.

2. Under Regioninställningar för appar som skapas väljer du din önskade region.

Ställa in läsriktning för app

Standardläsriktningen i en Qlik Sense-app är vänster till höger. Om till exempel dina data eller etiketter är i ett höger till vänster-språk som arabiska eller hebreiska kan du ändra läsriktningen till höger till vänster i app-inställningar. Mer information finns här: Läsriktning höger till vänster i Qlik Sense.