Num# - script- en grafiekfunctie

Num#() interpreteert een tekstreeks als een numerieke waarde, dat betekent dat de ingevoerde tekenreeks wordt omgezet naar een getal met behulp van de opmaak die in de tweede parameter is opgegeven. Als de tweede parameter is weggelaten, wordt de verzameling voor het scheidingsteken van tientallen en duizendtallen in het load-script voor gegevens gebruikt. Aangepaste symbolen voor decimaalteken en scheidingstal voor duizendtallen zijn optionele parameters.

Syntaxis:

Num#(text[, format[, dec_sep [, thou_sep ] ] ])

Retourgegevenstypen: dual

De Num#()-functie retourneert een dubbele waarde met zowel de tekenreeks als de numerieke waarde. De functie neemt de tekstuele weergave van de invoeruitdrukking en genereert een getal. De indeling van het getal wordt niet gewijzigd: de uitvoer heeft dezelfde opmaak als de invoer.

Argumenten:

Argumenten voor num#
Argument Beschrijving
text

De teksttekenreeks die moet worden geëvalueerd.

format

Een tekenreeks geeft de getalindeling weer die in de eerste parameter wordt gebruikt. Als de tekenreeks wordt weggelaten, wordt de verzameling voor het scheidingsteken van tientallen en duizendtallen in het load-script voor gegevens gebruikt.

dec_sep

Tekenreeks die het scheidingsteken voor decimalen opgeeft. Bij weglating wordt gebruikgemaakt van de waarde voor de variabele DecimalSep die is ingesteld in het load-script voor gegevens.

thou_sep

Tekenreeks die het scheidingsteken voor duizendtallen opgeeft. Bij weglating wordt gebruikgemaakt van de waarde voor de variabele ThousandSep die is ingesteld in het load-script voor gegevens.

Voorbeeld:

De volgende tabel toont het resultaat van Num#( A, '#', '.' , ',') voor verschillende waarden van A.

Resultaten
A Tekenreeksweergave Numerieke waarde (hier weergegeven met een decimaalteken)