Num# - skript- och diagramfunktion

Num#() tolkar en textsträng som ett numeriskt värde, vilket innebär att den konverterar ingångssträngen till ett nummer i formatet som specificeras i den andra parametern. Om den andra parametern utelämnas, använder den decimalavgränsare och tusentalsavgränsare som anges i dataladdningsskriptet. Anpassade symboler för decimalavgränsare och tusentalsavgränsare är valbara parametrar.

Syntax:

Num#(text[, format[, dec_sep [, thou_sep ] ] ])

Returnerad datatyp: dual

Num#()-funktionen returnerar ett dualt värde med både strängen och det numeriska värdet. Funktionen tar textrepresentationen för indatauttrycket och genererar ett nummer. Den ändrar inte numrets format: utdata är formaterade på samma sätt som indata.

Argument:

Num#-argument
Argument Beskrivning
text

Textsträngen som ska utvärderas.

format

Sträng som specificerar nummerformatet som används i den första parametern. Om den utelämnas används de decimalavgränsare och tusentalsavgränsare som har angetts i dataladdningsskriptet.

dec_sep

Sträng som specificerar decimalavgränsare. Om den utelämnas används det värde för variabeln DecimalSep som har angetts i dataladdningsskriptet.

thou_sep

Sträng som specificerar tusendelsavgränsare. Om det utelämnas används det värde för variabeln ThousandSep som har angetts i dataladdningsskriptet.

Exempel:

Följande tabell visar resultatet av Num#( A, '#', '.' , ',') för olika värden av A.

Resultat
A Strängrepresentation Numeriskt värde (visas här med decimalpunkt)