Apps publiceren naar Qlik Cloud

Bij multi-cloudimplementaties kunnen apps worden gepubliceerd vanuit Qlik Sense met clientbeheer naar hubs in Qlik Cloud.

Bij een implementatie van Qlik Sense met clientbeheer waarvoor multi-cloud is ingeschakeld, kunnen beheerders streams in de Qlik Cloud-hub configureren om kopieën van apps in die streams naar cloudhubs te publiceren. Als een app in de hub is gepubliceerd via een andere implementatie, is hij klaargezet. Een tenantbeheerder kan de klaargezette app vervolgens naar een beheerde ruimte verplaatsen.

Apps die in de hub zijn gepubliceerd via een andere implementatie hebben de status alleen-weergeven. In multi-cloudimplementaties worden hub-functies zoals het plannen van reload-acties of het gezamenlijk ontwikkelen van apps in gedeelde ruimten niet ondersteund. De app kan alleen worden bijgewerkt of gewijzigd in de hub van Qlik Sense met clientbeheer.

Bij het distribueren en publiceren van een app van Qlik Sense met clientbeheer naar Qlik Cloud zijn de privé-communitywerkbladen niet inbegrepen. Alleen gepubliceerde communitywerkbladen zijn beschikbaar.

Gefasseerde apps

In Qlik Cloud heten apps zonder een eigenaar, die zich niet in ruimten bevinden, gefaseerde apps. Als een app in een cloudhub gepubliceerd wordt vanuit Qlik Sense met clientbeheer, heeft deze geen eigenaar of ruimte. Een tenant- of analysebeheerder kan hem vanuit de Beheerconsole aan een beheerde ruimte toewijzen.

Zie Apps beheren voor meer informatie over het beheer van gefaseerde apps in de Beheerconsole.

Extra info

Als u labels wilt gebruiken die zijn gedistribueerd van Qlik Sense met clientbeheer naar Qlik Cloud, moet u een aangepaste eigenschap met de naam Labels maken en vervolgens waarden toevoegen die gebruikt kunnen worden voor het distribueren van de app. Als een gedistribueerde app de labelwaarde Verkoop heeft, wordt deze waarde gesynchroniseerd met de cloud-app en is deze zichtbaar in de app-details. Als een gedistribueerde app geen labelwaarde heeft, wordt er geen waarde weergegeven in de app-details.

Streams en tags

De Qlik Sense-beheerder kan een distributiebeleid instellen dat ervoor zorgt dat gepubliceerde apps met toegevoegde app-eigenschappen met een of meer tags naar een cloudhub worden gedistribueerd.

Wanneer een app wordt gepubliceerd in een stream in Qlik Sense met clientbeheer, bepaalt het distributiebeleid in welke doelcloudhubs de app met de tags wordt toegevoegd. U kunt app-eigenschappen instellen die de bestemmingscloudhub en tags bepalen wanneer de app in de hub van Qlik Sense met clientbeheer wordt gepubliceerd. Qlik Sense met clientbeheer kopieert de app van de stream naar de cloudhub met de labels wanneer u publiceert. Bij verspreiding van de apps wordt de bestemming bepaald door het distributiebeleid dat is ingesteld door uw Qlik Sense-beheerder.

Apps kunnen in slechts één stream worden gepubliceerd, maar ze kunnen met meerdere tags in meerdere cloudhubs worden gepubliceerd.

Tip

Uw beheerder kan zien wanneer de laatste synchronisatie is uitgevoerd voor de streameigenschappen.

Voor bepaalde organisaties kan het de voorkeur hebben om apps naar een archiefstream zonder distributiebeleid te verplaatsen in plaats van de apps te verwijderen.

Apps met tags kunnen in de hub van Qlik Sense met clientbeheer worden gewijzigd, net als elke app in een stream van Qlik Sense met clientbeheer. In de hub van Qlik Sense met clientbeheer. U kunt:

• Apps in de stream dupliceren.
  • De app opnieuw publiceren in de stream.
  • Aangepaste eigenschappen van apps beheren.
  • Open de app in Gepubliceerd.

In een open app in Qlik Sense met clientbeheer kunt u:

• Persoonlijke werkbladen en presentaties publiceren en publicaties ongedaan maken.
  • Openbare werkbladen en -presentaties aan de app toevoegen of uit de app verwijderen.

Visit the discussion forum at community.qlik.com