Qlik Sense met clientbeheer vergelijken met Qlik Cloud

Qlik Sense is beschikbaar als een clientbeheerde of een Qlik Cloud-oplossing. Deze kan worden geïmplementeerd voor een infrastructuur van Microsoft Windows of Qlik Cloud. Er zijn enkele verschillen tussen deze platformen wat betreft functies.

De clientbeheerde versie van Qlik Sense is beschikbaar voor Microsoft Windows. Qlik Sense Enterprise on Windows kan on-premises of in de cloud worden geïmplementeerd.

Apps ordenen in de cloudhub

Apps in de cloudhub kunnen worden getagd zodat gerelateerde apps samen kunnen worden bekeken. U kunt op basis van deze tags apps taggen en collecties maken. Als een andere gebruiker een app kan bekijken, kan hij alle tags op de app zien. Als u echter tags aan een app wilt toevoegen, moet u gemachtigd zijn de app te bewerken.

Apps samen met anderen ontwikkelen in gedeelde ruimtes

Windows

U ontwikkelt apps samen met anderen in een stream. Gebruikers met bewerkingsmachtigingen een stream kunnen privéwerkbladen, -presentaties en -bladwijzers toevoegen aan uw gepubliceerde app. Ze kunnen deze items delen met andere gebruikers in de app. Deze community-items kunnen door de app-eigenaren worden goedgekeurd voor toevoeging aan de basisitems van de app. Basisitems zijn inbegrepen wanneer de app wordt gekopieerd of gedownload door andere gebruikers.

Qlik Cloud

U ontwikkelt apps samen met anderen in een ruimte. Gebruikers met bewerkingsmachtigingen in een gedeelde ruimte kunnen privéwerkbladen, -presentaties en -bladwijzers toevoegen aan een app in een ruimte. Gebruikers met bewerkingsmachtigingen kunnen vervolgens hun werkbladen, presentaties en bladwijzers publiceren. Deze items worden direct toegevoegd aan de openbare items van de app en worden opgenomen wanneer de app wordt gekopieerd of geëxporteerd. Ze hoeven niet eerst aan een communitysectie te worden toegevoegd voor goedkeuring. Elke gebruiker met bewerkingsmachtigingen in een ruimte kan eigenaar worden van een openbaar item om deze te bewerken door het item privé te maken.

Apps in de hub laden

Windows

Als u een laadschema voor uw apps wilt implementeren, moet u of uw beheerder een laadtaak in de Qlik Beheerconsole (QMC) aanmaken. U kunt ook apps direct laden in de hub.

Qlik Cloud

App-eigenaren kunnen laadtijden voor hun apps rechtstreeks vanuit de cloudhub plannen en uitvoeren. Taakketens worden voltooid met Qlik toepassingsautomatisering.

De toegang tot apps door middel van ruimtes beheren

Windows

U beheert de toegang tot gepubliceerde apps door ze in streams te publiceren. Streams worden aangemaakt in QMC en de toegang tot streams wordt ingesteld in QMC. De manier waarop inhoud kan worden toegevoegd aan gepubliceerde apps, is beperkt. De app kan worden bijgewerkt door de app te dupliceren, wijzigingen aan te brengen en de app opnieuw te publiceren. Werkbladen kunnen worden toegevoegd aan de basiswerkbladen van een gepubliceerde app door ze goed te keuren.

Niet-gepubliceerde apps in Werk zijn alleen zichtbaar voor de maker van de app en worden gepubliceerd in streams wanneer ze voltooid zijn.

Qlik Cloud

Gebruikers kunnen hun eigen apps direct met anderen delen via gedeelde ruimten. Gedeelde apps kunnen continu worden aangepast en gewijzigd door de respectievelijke eigenaar, en worden gepubliceerd naar een beheerde ruimte.

Gebruikers met de rol Maker gedeelde ruimte kunnen gedeelde ruimten maken. In tegenstelling tot streams kunnen gebruikers gedeelde ruimtes direct in de cloudhub aanmaken. Gedeelde ruimten bieden toegangscontrole voor apps. Gebruikers in een gedeelde ruimte krijgen de rol van eigenaar, beheerder, editor of kijker toegewezen, waardoor de acties die ze zowel in de ruimte als in apps in de ruimte kunnen uitvoeren, worden beperkt.

Ontwerpmodus in de app

Apps in Qlik Sense Enterprise on Windows hebben één ontwerpmodus voor het maken en bewerken van werkbladen in apps.

Apps in Qlik Cloud hebben twee ontwerpmodi voor het maken van apps. Met de standaard werkbladeditor kunt u snel werkbladen maken via het slimme raster en gebruikmaken van nieuwe filteropties voor gegevens in visualisaties. De geavanceerde werkbladeditor biedt dezelfde ontwerpmodus als in Qlik Sense Enterprise on Windows. App-ontwikkelaars kunnen tijdens het werken schakelen tussen de twee bewerkingsmodi. Ga voor meer informatie naar Werken met werkbladen.

Vergelijking van API

In veel gevallen zijn API's onderling compatibel en kunnen ze zowel in Qlik Sense met clientbeheer en Qlik Cloud worden gebruikt, zonder enige aanpassingen. Er zijn wel enkele verschillen en uitzonderingen, zie: API-vergelijking tussen producten.

Visit the discussion forum at community.qlik.com