Publicera appar till Qlik Cloud

I installationer med flera moln kan appar publiceras från Client-Managed Qlik Sense till hubbar i Qlik Cloud.

I en installation av Client-Managed Qlik Sense i flera moln kan administratörer konfigurera strömmar i Qlik Cloud-hubben för att publicera kopior av appar i dessa strömmar till molnhubbar. När en app publiceras till hubben i en annan driftsättning är den mellanlagrad. En administratör för en klientorganisation kan sedan flytta den mellanlagrade appen till ett hanterat utrymme.

Appar som publiceras till hubben i en annan driftsättning är skrivskyddade. Multimolndriftsättningar har inte stöd för hubbfunktioner som schemaläggning av laddningar eller samarbete kring utveckling av appar i ett delat utrymme. Appen kan endast uppdateras eller ändras i den klienthanterade Qlik Sense-hubben.

Distribution och publicering av en app från klienthanterade Qlik Sense till Qlik Cloud omfattar inte de privata community-arken. Endast publicerade gemensamma ark är tillgängliga.

Mellanlagrade appar

Appar som inte har någon ägare och som inte finns i utrymmen kallas mellanlagrade i Qlik Cloud. När en app publiceras till en molnhubb från Client-Managed Qlik Sensehar den ingen ägare och inget utrymme. En huvud- eller analysadministratör kan tilldela den till ett hanterat utrymme från Hanteringskonsol.

Mer information om hur du hanterar mellanlagrade appar i Hanteringskonsol finns i Hantera appar.

Taggar

Om du vill använda taggar som distribueras från klienthanterad Qlik Sense till Qlik Cloud måste du skapa en anpassad egenskap som heter Taggar och sedan lägga till passande värden som kan användas när appen distribueras. Om en distribuerad app har taggvärdet Försäljning, synkas det värdet med molnappen och är synligt i appinformationen. Om en distribuerad app inte har något taggvärde är det visade värdet i appinformationen tomt.

Strömmar och taggar

Qlik Sense-administratören kan ha en distributionspolicy som distribuerar publicerade appar med appegenskaper som lagts till med en eller flera taggar till en molnhubb.

När en app publiceras till en ström i klienthanterade Qlik Sensebestämmer distributionsprinciperna vilka molnhubbar som ska ta emot appen med taggarna. Du kan ställa in appegenskaper som styr målmolnhubben och taggar när du publicerar i den klienthanterade Qlik Sense-hubben. Klienthanterad Qlik Sense kopierar som standard appen från strömmen till molnhubben med taggarna när du publicerar. Varje distributions destination kontrolleras av distributionsregler som hanteras av din Qlik Sense-administratör.

Appar kan endast publiceras till en ström, men med flera taggar och till flera molnhubbar.

Anteckning om tips

Din administratör kan se tiden för den senaste synkningen i strömmens egenskaper.

Beroende på vilken organisation du tillhör kanske du föredrar att flytta appar till en arkivström utan distributionspolicy istället för att bara ta bort appen.

Taggade appar kan ändras i den klienthanterade Qlik Sense-hubben, precis som en app i en annan ström i klienthanterad Qlik Sense. I klienthanterad Qlik Sense-hubb. Du kan göra något av följande:

• Kopiera appar i strömmen.
  • Publicera appen i strömmen igen.
  • Hantera anpassade appegenskaper
  • Öppna appen i Publicerade.

I en öppen app i klienthanterade Qlik Sense kan du:

• Publicera och avpublicera personliga ark och berättelser.
  • Lägga till offentliga ark och berättelser till appen eller ta bort dem från appen.

Visit the discussion forum at community.qlik.com