Specificaties en capaciteit van Qlik Cloud Analyse

De specificaties en capaciteit van Qlik Cloud Analyse variëren op basis van uw abonnement.

Neem de volgende vereisten in acht bij het selecteren van uw abonnement:

• Maximale app-grootte (in geheugen)
  • Totale cloudopslag
  • Maximumaantal gelijktijdige ladingen
  • Maximumaantal ladingen per dag

Voor meer informatie over systeemvereisten raadpleegt u Systeemvereisten en ondersteunde browsers.

Hieronder worden de belangrijkste punten uit de Qlik Cloud Analyse-abonnementen beschreven. Zie de productbeschrijvingen van Qlik Cloud®-abonnementen voor meer informatie over de capaciteitslimieten.

Beheerders kunnen licentie-informatie en het resourceverbruik monitoren in de Beheerconsole en de app Rapportage gegevenscapaciteit. Ga voor meer informatie naar Resourceverbruik monitoren en Gebruik bewaken met gedetailleerde verbruiksrapporten. De eigenaar van het serviceaccount van het Qlik Cloud-abonnement kan het verbruik monitoren en abonnementsgegevens bekijken in My Qlik Portal.

Qlik Cloud Analyse Standaard

Met het Qlik Cloud Analyse Standaard-abonnement kunt u:

• Apps en gegevens opslaan tot in totaal 50 GB of minder.

• Apps openen die 5 GB of minder intern geheugen gebruiken.

• 10 gelijktijdige gegevensladingen plannen.

• 8 gegevensherladingen per app plannen (elke 30 minuten).

• 5 gedeelde ruimtes maken.

Qlik Cloud Analyse Premium

Met de Premium-versie van Qlik Cloud Analyse kunt u:

• Apps openen die 10 GB of minder intern geheugen gebruiken. Met ondersteuning voor grote apps kunt u met grotere apps werken. Ga voor meer informatie naar Ondersteuning van grote apps.

• 30 gelijktijdige gegevensladingen plannen.

• 48 gegevensherladingen per app plannen (elke 30 minuten).

• Gedeelde en beheerde ruimten maken.

• Apps en gegevens opslaan tot de gekochte hoeveelheid capaciteit voor Gegevens voor analyse.

Qlik Cloud Enterprise

Met de Enterprise-versie van Qlik Cloud Analyse kunt u:

• Apps openen die 10 GB of minder intern geheugen gebruiken. Met ondersteuning voor grote apps kunt u met grotere apps werken. Ga voor meer informatie naar Ondersteuning van grote apps.

• 30 gelijktijdige herladingen plannen, met aanvullende herladingen beschikbaar.

• 48 herladingen per app plannen (elke 30 minuten), met aanvullende herladingen beschikbaar.

• Gedeelde en beheerde ruimten maken.

• Apps en gegevens opslaan tot de gekochte hoeveelheid capaciteit voor Gegevens voor analyse

Qlik Cloud-guardrails

Guardrails zijn harde limieten op capaciteiten. Ze worden gebruikt om de prestaties en stabiliteit van Qlik Cloud te garanderen, door bijvoorbeeld het aantal parallelle ladingen te beperken om overbelasting te voorkomen.

De tabel biedt een overzicht van de guardrails en mogelijkheden die van toepassing zijn op de verschillende versies van Qlik Cloud Analyse.

Qlik Cloud-guardrails
Capaciteit Standaard Premium Enterprise
Totale opslag van apps en gegevens per tenant 50 GB Tot het gekochte aantal Tot het gekochte aantal
App-groottelimiet (in-geheugen) 5 GB 10 GB 10 GB
App-groottelimiet (in-geheugen) met Ondersteuning van grote apps N.v.t. Tot 50 GB Tot 50 GB
Maximumaantal gelijktijdig geplande gegevensladingen1 10 30 30

Maximumaantal geplande ladingen per app per dag

8 48 48
Piekgeheugengebruik 10 GB in app, tot 40 GB hub/gepland 10 GB in app, tot 40 GB hub/gepland 10 GB in app, tot 40 GB hub/gepland
Piekgeheugengebruik met Ondersteuning van grote apps N.v.t. 3x aangeschafte capaciteit met limiet van 240 GB 3x aangeschafte capaciteit met limiet van 240 GB

Maximale runtime voor opnieuw laden

Ga voor meer informatie naar App-gegevens laden.

3 u 3 u 3 u
Limiet voor engine-hypercube-geheugen 10 GB 10 GB 10 GB
Limiet voor engine-hypercube-geheugen met Ondersteuning van grote apps N.v.t. Op basis van app-grootte en aangeschafte gegevenscapaciteit, circa 3x app-grootte, met een limiet van 200 GB Op basis van app-grootte en aangeschafte gegevenscapaciteit, circa 3x app-grootte, met een limiet van 200 GB

Limiet gegevensbestandsgrootte voor uploaden naar ruimten

(Handmatig, Qlik DataTransfer, of API-uploads)

100 GB 100 GB 100 GB
Limiet App-bestandsgrootte voor uploaden vanuit andere versies van Qlik Sense via de hub 1 GB 2 GB 2 GB
Limiet App-bestandsgrootte voor uploaden vanuit andere versies van Qlik Sense via de hub met Ondersteuning van grote apps N.v.t. 10 GB 10 GB
Maximumaantal geïmporteerde apps per tenant per dag 300 2000 10.000

Maximumaantal variabelen voor export van appinhoud

Ga voor meer informatie naar Beperkingen voor app-inhoud die wordt gedeeld of geëxporteerd.

1100 1100 1100

Bestandsgroottelimiet voor exporteren naar Microsoft Excel

Ga voor meer informatie naar Beperkingen.

100 MB 100 MB 100 MB
Time-out van gebruikerssessie 30 min 30 min 30 min

Time-out app

(Begint na time-out gebruikerssessie + 120 sec)

60 sec 60 sec 60 sec

Maximumaantal rijen in gegevenswaarschuwingen

Ga voor meer informatie naar Problemen met waarschuwingen oplossen.

100.000 100.000 100.000

Gegevensrijlimiet in e-mailmeldingen

Ga voor meer informatie naar Problemen met waarschuwingen oplossen.

10 10 10

Maximumaantal gegevenswaarschuwingen per gebruiker

Ga voor meer informatie naar Problemen met waarschuwingen oplossen.

50 50 50

Maximumaantal abonnementen per gebruiker

Ga voor meer informatie naar Beperkingen.

100 100 200

Maximumaantal ontvangers per abonnement

Ga voor meer informatie naar Beperkingen.

100 100 100
Maximumaantal gedeelde ruimten 5 10.000 in totaal voor alle gegevenstypen (gegevens, gedeeld en beheerd) 10.000 in totaal voor alle gegevenstypen (gegevens, gedeeld en beheerd)
Maximumaantal beheerde ruimten 0 10.000 in totaal voor alle gegevenstypen (gegevens, gedeeld en beheerd) 10.000 in totaal voor alle gegevenstypen (gegevens, gedeeld en beheerd)

Nauwkeurig toegangsbeheer

Ga voor meer informatie naar Apps delen met gebruikers die geen lid zijn van een ruimte.

n.v.t. Ondersteund Ondersteund
Aantal tenants 1 1 per 25 GB aangeschafte gegevens, tot 2.000 per licentie 1 per 25 GB aangeschafte gegevens, tot 2.000 per licentie
Maximumaantal gebruikers per tenant 100.000 100.000 100.000
Maximumaantal gebruikersgroepen 10.000 10.000 10.000
Maximumlengte van naam van gebruikersgroep (aantal tekens) 256 256 256
Door klant beheerde sleutels (CMK) N.v.t. Ondersteund Ondersteund
Gegevensverplaatsing naar Qlik Cloud Vanuit relationele databasebronnen en SaaS-bronnen. Vanuit alle bronnen, inclusief SAP- en mainframe-bronnen Vanuit alle bronnen, inclusief SAP- en mainframe-bronnen

Toepassingsautomatisering

Het basisniveau van Qlik toepassingsautomatisering is inbegrepen in de Premium en Enterprise-edities van Qlik Cloud Analyse. Het basisniveau biedt 5000 automatiseringsuitvoeringen per maand.

Ga voor meer informatie over Toepassingsautomatisering naar Qlik Application Automation limitations. Zie de productvoorwaarden van Qlik Cloud®-abonnementen voor meer informatie over upgradeopties.

AutoML

Het basisniveau van Qlik AutoML is inbegrepen in de Premium en Enterprise-edities van Qlik Cloud Analyse. Het basisniveau biedt twee geïmplementeerde machine learning-modellen.

Ga voor meer informatie over AutoML-guardrails naar AutoML-beperkingen en gelicentieerde functionaliteit. Zie de productvoorwaarden van Qlik Cloud®-abonnementen voor meer informatie over upgradeopties.

Qlik Rapportageservice

De meegeleverde versie van Qlik Rapportageservice is inbegrepen bij alle edities van Qlik Cloud Analyse. Het aantal inbegrepen rapporten is afhankelijk van de editie, zoals in de tabel wordt getoond.

Qlik Cloud Analyse editie Inbegrepen rapporten per maand
Standaard 1,000
Premium 5,000
Enterprise 25,000

Ga voor meer informatie over rapportage-guardrails naar Specificaties en beperkingen van Qlik Rapportageservice. Zie de productvoorwaarden van Qlik Cloud®-abonnementen voor meer informatie over upgradeopties.