Egenskaper för text och bild

Du kan ändra layout och formatering för text och bilder i Qlik Sense.

Du öppnar egenskapspanelen för en visualisering genom att klicka på Redigera Redigera ark i verktygsfältet och sedan klicka på den visualisering som du vill redigera.

Om egenskapspanelen är dold klickar du på öppna höger panel Visa egenskaper längst ned till höger.

Anteckning om informationOm visualiseringen visar Länkat objekt Länkade visualiseringar i egenskapspanelen är visualiseringen länkad till ett originalobjekt. Du kan redigera originalobjektet eller avlänka visualiseringen från originalobjektet för att endast redigera den aktuella visualiseringen.
Anteckning om informationEn del av inställningarna i egenskapspanelen är enbart tillgängliga under vissa omständigheter, exempelvis när du använder fler än en dimension eller fler än ett mått, eller när du väljer ett alternativ som gör andra alternativ tillgängliga.

Data

Klicka på Lägg till mått och välj ett mått eller skapa ett mått från ett fält.

Mått

På fliken Data klickar du på Lägg till mått under Mått så öppnas en lista med tillgängliga mått. Välj det mått som du vill lägga till i visualiseringen. Om du markerar ett fält visas automatiskt några vanliga aggregeringsfunktioner som du kan välja mellan för måttet.

Om det inte finns något mått tillgängligt måste du skapa ett. Du kan ange uttrycket direkt i textrutan eller klicka på Uttryck för att skapa ett mått i uttrycksredigeraren.

Du kan redigera ett mått som är länkat till ett originalobjekt genom att uppdatera originalobjektet eller genom att koppla bort måttet från originalobjektet och endast redigera den här instansen.

Om alternativet Lägg till mått är nedtonat kan du inte lägga till fler mått.

• <Measure name>: Klicka på måttet för att öppna måttinställningarna.

Om du vill ta bort måttet högerklickar du på det och väljer Ta bort i dialogen. Alternativt kan du klicka på måttet och sedan på Ta bort.

• Uttryck: Klicka på Expression för att öppna uttrycksredigeraren. Det befintliga uttrycket visas som standard.

• Etikett: Ange en etikett för måttet. Mått som inte sparas i Original visas med uttrycket som etikett.
    • Mått: Visas enbart för original. Om du endast vill redigera den här instansen av måttet klickar du på Länkat objekt för att koppla bort måttet från originalobjektet.
    • Talformat: Olika alternativ för att formatera mätvärdena. Om du vill ändra talformat på appnivå, och inte bara för ett enda mått, är det bättre att göra det i de regionala inställningarna, det vill säga i SET-satserna i början på skriptet i Skriptredigeraren.
    • Följande talformat är tillgängliga:

• Auto: Qlik Sense anger automatiskt ett talformat baserat på källdata.

För numeriska förkortningar används de internationella SI-enheterna, som k (tusen), M (miljon) och G (miljard).

• Tal: Som standard är formateringen inställd på Enkel och du kan välja formatering bland alternativen i listan. Klicka på knappen för att Anpassa formateringen och använd rutan Formatsträng för att ändra formatsträngen.

Exempel:

• # ##0 beskriver talet som ett heltal med tusentalsavgränsare. I det här exemplet används " " som tusentalsavgränsare.
        • ###0 beskriver talet som ett heltal utan tusentalsavgränsare.
        • 0000 beskriver talet som ett heltal med minst fyra siffror. Med andra ord visas talet 123 som 0123.
        • 0.000 beskriver talet med tre decimaler. I det här exemplet används "." som decimalavgränsare.

Om du lägger till procenttecknet (%) i formatmönstret multipliceras automatiskt mätvärdena med 100.

• Valuta: Som standard används samma formatmönster för valuta som har ställts in i operativsystemet. Använd rutan Formatmönster om du vill ändra formatmönstret.
      • Datum: Som standard är formateringen inställd på Enkel och du kan välja formatering bland alternativen i listan. Klicka på knappen för att Anpassa formateringen och använd rutan Formatsträng för att ändra formatsträngen.
      • Varaktighet: Som standard används samma formatmönster för varaktighet som har ställts in i operativsystemet. Varaktighet kan formateras som dagar eller som en kombination av dagar, timmar, minuter, sekunder och bråkdels sekunder. Använd rutan Formatmönster om du vill ändra formatmönstret.
      • Anpassad: Som standard används samma formatmönster för anpassade värden som har ställts in i operativsystemet. Använd rutorna Formatmönster om du vill ändra formatmönstret.
      • Måttuttryck: Formatmönstret bestäms av måttuttrycket. Använd det här alternativet för att visa anpassade talformat för ett mått i en visualisering.

Begränsningar:

Fungerar bara med visualiseringar som accepterar mått.

Kan inte användas med lådagram.

Påverkar inte axelns talformat.

• Decimalavgränsare: Ange decimalavgränsaren.
    • Tusentalsavgränsare: Ange tusentalsavgränsaren.
    • Formatmönster: Ange formatmönstret för tal.
    • Originalobjekt: Skapa ett originalmått baserat på måttuttrycket genom att klicka på Lägg till nytt. Om måttet redan är länkat till ett originalobjekt kan du uppdatera originalobjektet genom att klicka på Redigera. Alla instanser av den länkade dimensionen kommer att uppdateras.

Utseende

Allmänt

• Visa rubriker: Välj för att aktivera eller avaktivera rubriker, underrubriker och fotnoter i diagrammet.

Ange Rubrik, Underrubrik och Fotnot. Strängen tolkas standardmässigt som textsträng. Du kan även använda textfältet för ett uttryck, eller för en kombination av text och uttryck. Ett lika med-tecken (=) i början av strängen visar att den innehåller ett uttryck.

Klicka på Uttryck om du vill skapa ett uttryck genom att använda uttrycksredigeraren.

Anteckning om informationRubriker visas på en rad. Om du infogar radbrytningar ignoreras dessa.

Exempel:

Anta att följande sträng används, inklusive citattecken:'Sales: ' & Sum(Sales)

Strängen tolkas rutinmässigt som textsträng och visas enligt exemplet. Men om du börjar strängen med ett likhetstecken: (='Sales: ' & Sum(Sales)), tolkas strängen som ett uttryck i stället. Då blir resultatet Sales: <value of expression>, där <value of expression> är det beräknade värdet.

• Inaktivera hovringsmenyn: Välj att inaktivera hovringsmenyn i visualiseringen.

• Visa detaljer: Om du vill tillåta användarna att visa detaljer som beskrivningar, mått och dimensioner anger du Visa.

Parallella tillstånd

Tillstånd: Ställ in tillståndet på att tillämpas på visualiseringen. Du kan välja:

• Alla parallella tillstånd som finns definierade i Originalobjekt.
  • <inherited>, då tillståndet som är definierat för arket används.
  • <default state>, som representerar tillståndet när inget tillstånd är tillämpat.

Mer information om parallella tillstånd finns i Använda parallella tillstånd för jämförande analys.

Presentation

I listan ska du ställa in om text och bilder ska ha ett responsivt beteende. Om responsivt beteende har valts, justeras storleken på texten och bilderna till storleken på visualiseringsområdet. De går dock inte att expandera utöver normal storlek.

Bakgrundsbild

Använd bakgrundsbild: Av som standard. Klicka på knappen för att aktivera valet eller ta bort en bakgrundsbild. Du kan bara ha en bakgrundsbild i taget.

• Bild: Klicka på mediabiblioteket för att öppna mediabiblioteket där du kan välja en bakgrundsbild. För att ta bort bakgrundsbilden klickar du på Avbryt.
  • Dimensionering: Ange bildens dimensionering. Med inställningen Auto skalas inte bilden när text- och bildvisualiseringen storleksändras.
  • Placering: Ange bildens position.