Verktyg-menyn

Verktyg-menyn hittar man överst i fönstret. Den innehåller följande kommandon:

• Redigera modul...: öppnar dialogen Redigera modul som används för att skapa makron.
  • Öppna QlikView AccessPoint: öppnar QlikView AccessPoint i ett html-fönster inuti QlikView Desktop. Kommandot är endast tillgängligt om du har konfigurerat en URL för QlikView AccessPoint på sidan Användarinställningar: platser.

Anteckning om informationDokument kan inte öppnas med insticksprogrammet QlikView från AccessPoint i QlikView Desktop.
  • Öppna QlikView Management Console: öppnar QlikView Management Console/QlikView Enterprise Management Console i ett html-fönster inuti QlikView Desktop. Kommandot är endast tillgängligt om du har konfigurerat en URL för QlikView Management Console/QlikView Enterprise Management Console på sidan Användarinställningar: platser.
  • Quick Chart Wizard: med den här guiden kan du skapa ett diagram både snabbt och enkelt utan att behöva tänka på alla inställningar och alternativ som skulle kunna användas.
  • Guiden Tidsdiagram...: med den här guiden kan du skapa diagram där givna mått (uttryck) ska kvalificeras och ofta jämföras mellan olika tidsperioder, t.ex. innevarande år, förra året, i år till dags datum etc.
  • Guiden Statistikdiagram...: den här guiden ger vägledning för dem som vill använda QlikView för att köra vanligt förekommande statistiska datatester.
  • Guiden Lådagram: den här guiden skapar ett kombinationsdiagram, som ofta används för att visa statistisk data.
  • Aviseringar...: öppnar dialogen Aviseringar där man kan definiera och redigera aviseringar.
  • Guiden Aviseringar...: den här guiden förenklar arbetet med att skapa en avisering.
  • Guiden Skapa tema: den här guiden används för att skapa ett nytt tema eller redigera ett befintligt.