Bundle

Het Bundle-prefix wordt gebruikt om externe bestanden, zoals afbeeldings- of geluidsbestanden, of objecten die zijn verbonden aan een veldwaarde, op te nemen voor opslag in het QlikView-bestand.

Syntaxis:

Bundle [Info] ( loadstatement | selectstatement)

U kunt zorgen dat het document overdraagbaar blijft door de externe bestanden op te nemen in het QlikView-bestand zelf. Maak hiertoe gebruik van het prefix Bundle. De gebundelde info-bestanden worden gecomprimeerd, maar het neemt toch meer ruimte in beslag en het vraagt ook meer werkgeheugen. We raden u daarom aan rekening te houden met de grootte en het aantal gebundelde bestanden als u gebruik maakt van deze oplossing.

Er kan vanuit de opmaak naar de info worden verwezen als normale info, via de functie voor grafiekinfo of als intern bestand via de speciale syntaxis qmem:// fieldname / fieldvalue, dan wel qmem:// fieldname / < index > waarbij index de interne index van een veldwaarde is.

Argumenten:

Argumenten voor bundle
Argument Beschrijving
loadstatement | selectstatement Als externe gegevens, bijvoorbeeld een afbeelding of een geluidsbestand, moeten worden gekoppeld aan een veldwaarde, wordt dit vastgelegd in een tabel die wordt geladen met het prefix Info.

Het prefix Info kan worden weggelaten als Bundle wordt gebruikt.

Voorbeeld:

Bundle Info LOAD * From flagoecd.csv;

Bundle SQL SELECT * from infotable;