QlikView gebruiken

In deze sectie wordt beschreven hoe u kunt werken met QlikView. U krijgt informatie over hoe u begint met het maken van documenten in QlikView, hoe u gegevens kunt toevoegen en beheren vanuit verschillende gegevensbronnen, hoe u effectieve grafieken en werkbladobjecten ontwerpt zodat uw gegevens op de best mogelijke manier worden gepresenteerd.

Aan de slag gaan met QlikView

Als u een nieuwe gebruiker van QlikView bent, adviseren wij u de sectie Aan de slag te bezoeken.

Gegevens laden

Leer hoe u gegevens uit verschillende gegevensbronnen laadt en bewerkt.

Lees informatie over het dialoogvenster Script. In het load-script wordt informatie opgeslagen over de gegevens en gegevensbronnen waaruit ze afkomstig zijn.

Dialoogvenster Script bewerken

Documenten en grafieken maken

Ontdek hoe u QlikView-documenten en -grafieken maakt, de weergave van werkbladobjecten wijzigt, het menu Eigenschappen gebruikt om de instellingen voor lay-out en berekeningen aan te passen, en nog veel meer.

Diagrammen

Ontdekken en analyseren

Nadat u een document hebt gebouwd, kunt u dit verkennen om relaties in uw gegevens te vinden. Terwijl u selecties maakt in grafieken en tabellen en de details van uw gegevens nader bestudeert, verkrijgt u nieuwe inzichten bij het filteren van gegevens in geselecteerde gebieden.