Exempel på användning av chi2-test-funktioner i dataladdningsskriptet

Funktioner av typen chi2-test används för att hitta värden associerade med statistisk analys med chi2. I det här avsnittet finns en beskrivning av hur man använder de chi-kvadratiska distributionstestfunktioner som finns tillgängliga i Qlik Sense-dataladdningsskriptet. Se de individuella avsnitten om chi2-test-skriptfunktionerna för beskrivningar av syntax och argument.

I det här exemplet används en tabell som innehåller antalet studenter som har fått ett betyg (A–F) för två grupper med studenter (I och II).

Data table
Group A B C D E F
I 15 7 9 20 26 19
II 10 11 7 15 21 16

Ladda exempeldata

Gör följande:

1. Skapa en ny app.
  2. I Skriptredigeraren anger du följande:

// Sample_1 data is pre-aggregated... Note: make sure you set your DecimalSep='.' at the top of the script.

Sample_1:

LOAD * inline [

Grp,Grade,Count

I,A,15

I,B,7

I,C,9

I,D,20

I,E,26

I,F,19

II,A,10

II,B,11

II,C,7

II,D,15

II,E,21

II,F,16

];

3. Klicka på run script om du vill ladda data.

Du har nu laddat exempeldata.

Ladda chi2-test-funktionsvärdena

Nu laddar vi chi2-test-värdena utifrån exempeldata i en ny tabell, grupperade efter Grp.

Gör följande:

1. Lägg till följande i slutet av skriptet i Skriptredigeraren:

// Sample_1 data is pre-aggregated... Note: make sure you set your DecimalSep='.' at the top of the script.

Chi2_table:

LOAD Grp,

Chi2Test_chi2(Grp, Grade, Count) as chi2,

Chi2Test_df(Grp, Grade, Count) as df,

Chi2Test_p(Grp, Grade, Count) as p

resident Sample_1 group by Grp;

2. Klicka på run script om du vill ladda data.

Du har nu laddat chi2-test-värdena i en tabell med namnet Chi2_table.

Resultat

Du kan visa de resulterande chi2-test-värdena i datamodellvyn under Förhandsgranskning. De bör se ut så här:

Results
Grp chi2 df p
I 16.00 5 0.007
II 9.40 5 0.094