Variabler för tolkning av tal

Variabler för nummertolkning är systemdefinierade. Variablerna är inkluderade överst i inläsningsskriptet och tillämpar inställningar för nummerformatering vid den tidpunkt då skriptet körs. De kan raderas, redigeras eller dupliceras.

Variabler för tolkning av tal genereras automatiskt i överensstämmelse med rådande regionala inställningar i operativsystemet när en ny app skapas. I Qlik Sense Desktop överensstämmer detta med inställningarna för datorns operativsystem. I Qlik Sense beror det på operativsystemet på servern där Qlik Sense är installerat. Om Qlik Sense-servern du ansluter till är inställd på Sverige så kommer skriptredigeraren använda regionala inställningar för Sverige för datum, tid och valuta. Dessa regionala formatinställningar är inte relaterade till språket som visas i Qlik Sense användargränssnittet. Qlik Sense kommer att visas på samma språk som webbläsaren du använder.

Valutaformat

Talformat

Tidsformat