Gå till huvudinnehåll

IterNo - skriptfunktion

Den här skriptfunktionen returnerar ett heltal som indikerar den aktuella itereringen inom en while-sats. Den första upprepningen får nummer 1. Funktionen IterNo är endast meningsfull om den används tillsammans med en while-sats.

Syntax:  

IterNo( )

Exempel och resultat:  

LOAD
   IterNo() as Day,
   Date( StartDate + IterNo() - 1 ) as Date
   While StartDate + IterNo() - 1 <= EndDate;

 

LOAD * INLINE

[StartDate, EndDate

2014-01-22, 2014-01-26

];

 

Denna LOAD-sats genererar en post per datum inom det intervall som är angivet med StartDate och EndDate.

I det här exemplet ser den resulterande tabellen ut så här:

Resultattabell

Day

Date
1 2014-01-22
2 2014-01-23
3 2014-01-24
4 2014-01-25
5 2014-01-26

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com