Lokala objekt och serverobjekt

Det finns tre typer av arkobjekt:

Dokumentarkobjekt lagras inne i QlikView-dokumentet. De är alltid tillgängliga för alla som öppnar dokumentet lokalt eller från en QlikView Server.

Personliga serverobjekt är endast tillgängliga när man arbetar med ett dokument på QlikView Server, och endast för autentiserade användare. De förvaras i ett lager på servern och är tillgängliga för användaren från alla datorer där denne autentiserats. Dina personliga serverobjekt kan hanteras via rutan för serverobjekt, som kan nås från menyn Visa.

Delade serverobjekt är endast tillgängliga när man arbetar med ett dokument på QlikView Server, och endast till autentiserade användare. En användare som har skapat ett personligt serverobjekt kan ange att den ska kunna delas med andra användare. Då blir de tillgängliga för andra användare. Precis som personliga serverobjekt lagras delade serverobjekt i ett datalager på servern. Tillgängliga serverobjekt kan hanteras via rutan för serverobjekt, som kan nås från menyn Visa.