Avancerade alternativ för redigering av ark

Det avancerade redigeringsläget som är tillgängligt via Avancerade alternativ har en del alternativ som skiljer sig från standardredigeringsläget för ark.

Till skillnad från standardalternativ har det avancerade redigeringsläget ett rutnät där du kan dra och släppa visualiseringar och tillägg. Du kan sedan ändra storleken på visualiseringarna så att de passar det önskade antalet rutor. Det avancerade redigeringsläget stöder även enheter med endast beröring, till skillnad från standardläget.

Visualiseringar och andra tillgångar läggs till i arket genom att dra och släppa dem från tillgångspanelen. De kan sedan konfigureras med alternativ från egenskapspanelen.

Arkvyn i avancerat redigeringsläge

Arkvyn i utvecklarläge.

För mer information om det avancerade redigeringsläget, se Arbeta med avancerade alternativ.

Resurspanelen

Lägg till resurser på ditt ark eller din visualisering via resurspanelen.

Klicka på Resurser i verktygsfältet på arket så att resurspanelen öppnas. Du måste vara i redigeringsläge.

En annan resurspanel är tillgänglig om du visar arket i analysläge. Från den här resurspanelen kan du skapa och hantera anteckningar och analyser av de viktigaste drivkrafterna. Resurspanel i analysläge

Resurspanel i avancerat arkredigeringsläge

Resurspanel i avancerat arkredigeringsläge med valda Fält

Resurspanel i avancerat arkredigeringsläge

Resurspanel i avancerat arkredigeringsläge med valda Fält

Vissa resurser kanske inte är tillgängliga, beroende på Qlik Sense-konfigurationen.

Fält

Fält representerar de data som är tillgängliga i din app. Dra ett fält till ett ark för att skapa visualiseringar med diagramförslag. Dra ett fält till en visualisering om du vill lägga till fältet i visualiseringen.

Du kan även högerklicka på fält och göra följande:

Datum och tid

Alla datumfält är markerade med Datum och tid och kan utvidgas för att använda fältets datum- och tidsattribut. Datum- och tidsattribut skapas automatiskt när du använder Datahanteraren. Om du har använt dataladdningsskriptet för att ladda data måste du skapa datum- och tidsattribut med hjälp av härledda fält.

Se: Datum- och tidsfält

Kartdata

Alla fält som identifieras som geopunkter i kartvisualiseringar är markerade med Karta .

Se: Läs in egen kartdata

Original

Skapa dimensioner, mått och visualiseringar som originalobjekt som kan återanvändas i din app.

Se:

Diagram

Skapa visualiseringar genom att dra diagram till arket.

Se: Komma igång med visualiseringar

Anpassade objekt

Förbättra dina appar med visualiseringar med anpassad design.

Se: Skapa en visualisering med ett anpassat objekt

Appnavigeringslänkar

Skapa on-demand-appar med hjälp av appnavigeringslänkar. On-demand-appar laddar en delmängd av de data som har laddats i aggregerad form med en urvalsapp.

Se: Bygga en on-demand-app

Dynamiska vyer

Genom att skapa dynamiska vyer kan du köra frågor på och visa relevanta delmängder av stora datauppsättningar i diagram som kan uppdateras dynamiskt när urval görs.

Se: Hantera data med dynamiska vyer

Variabler

Klicka på om du vill öppna variabeldialogen.Variabler

Se: Variabeldialog

Sök

Hitta tillgångar med hjälp av sökfältet. När du börjar skriva i sökfältet visas alla objekt som har ett namn eller en tagg som innehåller söksträngen.

Se: Söka i resurspanelen

RELATERAD INFORMATION:

Egenskapspanelen

Konfigurera egenskaper för ett ark eller en visualisering i egenskapspanelen.

Klicka på Egenskaper i verktygsfältet i ett ark så öppnas egenskapspanelen. Du måste vara i redigeringsläge.

Visa ett arks egenskaper genom att klicka på det. Om du vill visa egenskaperna för en visualisering klickar du på visualiseringen.

Egenskapspanelen med en vald visualisering

Egenskapspanelen med vald visualisering

För ark kan du:

• Redigera arkets rubrik och beskrivning
  • Lägga till en miniatyr för ett ark
  • Lägg till en bakgrundsfärg eller bild på ett ark

• Ändra rutnätsmellanrummet samt arkets storlek och layout
  • Använda parallella tillstånd på arket
  • Lägga till åtgärder som aktiveras när användare navigerar till arket

Vilka alternativ som är tillgängliga beror på vilken visualisering du redigerar. Detta kan du normalt göra:

• Lägga till dimensioner och mått och ange hur de visas
  • Ange sorteringsordning och sorteringskriterier
  • Ändra hur visualiseringen visas
  • Konfigurera anpassade beskrivningar

Se: Skapa och redigera visualiseringar