Geavanceerde uitvoeropties

Naast de standaardopties voor uitvoeren, stoppen en hervatten zijn er nog enkele andere opties voor uitvoerende taken beschikbaar. U kunt het dialoogvenster Geavanceerde uitvoeropties als volgt openen:

• Selecteer Geavanceerde uitvoeropties in het menu van de replicationtaak. Doe dit in de pijplijnweergave of in de tegelweergave.
  • Open de replicationtaak en selecteer Geavanceerde uitvoeropties in het menu in de rechterbovenhoek.

Wijzigingen verwerken

In het dialoogvenster Geavanceerde uitvoeringsopties selecteert u Wijzigingen verwerken. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Tabellen zijn al geladen. Begin met verwerken van wijzigingen vanaf:

InformatieWijzigingen van de metagegevens die zijn uitgevoerd in de brontabellen terwijl een taak is gestopt (bijv. DROP COLUMN) worden niet vastgelegd als de taak vanaf een eerder tijdstip of eerdere positie is hervat (SCN/LSN). In dit geval worden de metagegevens vastgelegd die beschikbaar zijn op het moment dat de taak is hervat.
    • Datum en tijd: Stel de tijd en datum in vanaf wanneer u wilt starten met het vastleggen van wijzigingen.

Informatie
      • Als logboeken van de database worden verwijderd (bijv. vanwege een opschoonbeleid), is er mogelijk geen logboek aanwezig dat overeenkomt met de opgegeven datum en tijd. In dit geval hervat Data Movement gateway de taak vanaf het eerst mogelijke punt na de opgegeven datum en tijd.
      • Met het IBM DB2 for LUW-broneindpunt kan deze optie niet worden gebruikt om taken voor wijzigingen toepassen te starten vanaf een punt voorafgaand aan de originele begintijd van de toepassingswijzingstaak. In andere woorden: de optie kan alleen worden gebruikt om taken te starten vanaf elk tijdstip na de originele begintijd van de taak voor wijzigingen toepassen.
      • De tijdstempel gebruikt de lokale tijd van de browsermachine.
    • Wijzigingspositie bron (SCN of LSN): Geef de positie op in het logboek vanaf wanneer het verwerken van wijzigingen moet worden hervat. De indeling van de wijzigingspositie van de bron wijkt af van uw gegevensbron. Ga voor meer informatie naar De wijzigingspositie van de bron vinden.

Informatie

De optie Wijzigingspositie bron wordt alleen voor de volgende broneindpunten ondersteund:

• Oracle
      • Microsoft SQL Server
      • MySQL
      • PostgreSQL
      • IBM DB2 voor z/OS
      • IBM DB2 voor LUW

Taken herstellen

In het dialoogvenster Geavanceerde uitvoeringsopties selecteert u Herstellen. De volgende opties zijn beschikbaar:

• Herstellen via lokaal opgeslagen controlepunt: Gebruik deze optie als herstel niet mogelijk is en gebruik daarbij de -tabellen die al zijn geladen. Start met het verwerken van wijzigingen van de optie (bijvoorbeeld vanwege beschadigde swapbestanden). Als deze optie is geselecteerd, gebruikt de replicationtaak de controlepuntgegevens die zijn opgeslagen in <Data_Folder_Path>/data/tasks/<task_name>/StateManager om de taak te herstellen.

Informatie

Wanneer u deze optie gebruikt, moet u rekening houden met de volgende beperkingen en overwegingen:

• Dit wordt alleen ondersteund in de modus Transactionele wijzigingen toepassen en alleen voor gegevensdoelen die transacties ondersteunen.
    • Alleen de volgende gegevensbronnen worden ondersteund:
      • Oracle
      • Microsoft SQL Server
      • MySQL

• PostgreSQL

• IBM DB2 for z/OS

• SAP HANA

• Taken kunnen alleen tijdens CDC worden hersteld (d.w.z. nadat de volledige lading is voltooid)
  • Herstellen via in doel opgeslagen controlepunt: Herstel een taak met behulp van de CHECKPOINT-waarde uit de attrep_txn_state tabel (die is gemaakt in de doeldatabase).

Voorbeeld van een controlepuntwaarde:

checkpoint:V1#15#0000038b:000033f1:0004#0#261#0000038b:0000348b:0009#0#273

Selecteer deze optie (in tegenstelling tot de optie Herstellen via lokaal opgeslagen controlepunt) als de bestanden in de gegevensmap beschadigd zijn of als bij het opslagapparaat dat de gegevensmap bevat niet juist werkt.

Ga naar Herstellen bij verlies of beschadiging van de gegevensmap voor een gedetailleerde uitleg over het instellen en implementeren van de herstelopties met behulp van de attrep_txn_state tabel.

De wijzigingspositie van de bron vinden

In de volgende sectie wordt uitgelegd hoe u de wijzigingspositie van de bron kunt vinden voor elke ondersteunde database.

MySQL

1. Uitvoeren:

SHOW BINARY LOGS;

2. Kies een binlogbestand (bijv. log.000123).
  3. Uitvoeren:

SHOW BINLOG EVENTS IN 'binlog_filename';

Voorbeeld:

SHOW BINLOG EVENTS IN 'log.000123';

4. Zoek de positie van een BEGIN of DDL-instructie (bijv. 1777888).

Informatie

MySQL biedt geen ondersteuning voor "start from position" in het midden van een transactie, daarom moet u BEGIN of DDL selecteren.

5. Stel de interne parameter in:

StartFromPosition = binlog_filename:begin_or_ddl_position

Voorbeeld:

StartFromPosition = log.000123:1777888

1. Uitvoeren:

SHOW MASTER STATUS;

2. Stel "Start from position" in als:

firstColumnValue:secondColumnValue

Voorbeeld:

mysql.007472:775

Microsoft SQL Server

Uitvoeren:

SELECT MAX([Current LSN]) FROM fn_dblog(null,null);

Bijvoorbeeld: 00002717:00000e08:0003

Oracle

Uitvoeren:

SELECT current_scn FROM V$DATABASE;

Bijvoorbeeld: 1471212002

PostgreSQL

Let op dat de opdracht afwijkt op basis van uw PostgreSQL-versie.

Uitvoeren:

SELECT * FROM pg_current_wal_lsn();

IBM DB2 for z/OS

Geef de LSN op. Dit is de RBA in een omgeving waarin geen gegevens worden gedeeld en de LRSN in een omgeving waarin wel gegevens worden gedeeld.

IBM DB2 for LUW

1. Voer db2pd uit om de juiste lognaam te vinden.
  2. Voer db2flsn uit met de geretourneerde lognaam en gebruik de huidige LRI-waarde.

Zie ook: Een taak van een LRI in een pureScale-omgeving hervatten of starten

Ga voor meer informatie naar "Een taak van een LRI in een pureScale-omgeving hervatten of starten " in de Replicate Help.

Herstellen bij verlies of beschadiging van de gegevensmap

Tijdens een normale wordt de Tussenopslagstatus op de volgende locatie opgeslagen:

<Data_Folder_Path>/data/tasks/<task_name>/StateManager

Zo kunnen taken die u niet normaal kunt hervatten (bijvoorbeeld vanwege beschadigde swapbestanden) hersteld met de optie Herstellen via lokaal opgeslagen controlepunt die hierboven wordt beschreven. Als de bestanden in de gegevensmap beschadigd raken als het opslagapparaat dat de gegevensmap bevat niet meer werkt, moeten taken worden hersteld met de optie Herstellen via in doel opgeslagen controlepunt.

Overwegingen en beperkingen

Wanneer u deze optie gebruikt, moet u rekening houden met de volgende beperkingen en overwegingen:

• Deze optie is alleen beschikbaar als de optie Taakherstelgegevens opslaan in doeldatabase is ingeschakeld op het tabblad Taakinstellingen Verwerking van wijzigingen afstemmen voordat CDC is voltooid.

• De modus Wijzigingen toepassen moet zijn ingesteld op Transactioneel.

• Alleen de volgende typen gegevensbronnen worden ondersteund:
    • Amazon RDS for MySQL
    • Amazon RDS for PostgreSQL
    • Amazon RDS for MySQL
    • AWS Aurora Cloud for PostgreSQL
    • Google Cloud SQL for MySQL
    • Google Cloud SQL for PostgreSQL
    • IBM DB2 for z/OS
    • Microsoft Azure Database for MySQL
    • Microsoft Azure SQL Managed Instance
    • Microsoft SQL Server
    • MySQL
    • Oracle
    • PostgreSQL
    • SAP HANA
  • Alleen het Microsoft SQL Server-doeltype wordt ondersteund.
  • Taken kunnen alleen tijdens CDC worden hersteld (nadat de volledige lading is voltooid)

Taakherstel instellen en initiëren

De transactielogboeken van de brondatabase moeten beschikbaar zijn voor het tijdstip waarop de taak is mislukt om een succesvol herstel te kunnen uitvoeren.

1. Controleer of de optie Taakherstelgegevens opslaan in doeldatabase is ingeschakeld op het tabblad Verwerking van wijzigingen afstemmen in Taakinstellingen. Deze optie kan op elk moment tijdens CDC worden ingeschakeld, maar moet wel zijn ingeschakeld voordat CDC wordt voltooid.
  2. Voer de taak uit.

Naast de geselecteerde brontabellen schrijft de taak controlepuntgegevens naar de attrep_txn_state tabel in de doeldatabase (en maakt automatisch de tabel als deze nog niet door een andere taak is gemaakt).

1. Open de attrep_txn_state tabel in de doeldatabase en zoek de mislukte taak in de kolom TASK_NAME. Als er taken met dezelfde naam op meerdere servers van de Data Movement gateway worden uitgevoerd, moet u de bijbehorende server zoeken in de kolom SERVER_NAME. Na het zoeken van de relevante taak, kopieert u de waarde in de bijbehorende CHECKPOINT kolom.
  2. Selecteer de optie Herstellen via in doel opgeslagen controlepunt en geef de CHECKPOINT waarde op (door deze te plakken), zoals hierboven beschreven.
  3. Klik op OK om het herstel te starten.

Tijdens het herstel schrijft de replicationtaak niets naar de doeldatabase totdat de taak de doorvoergebeurtenis identificeert die overeenkomt met de CHECKPOINT waarde. Nadat de doorvoergebeurtenis CHECKPOINT is geïdentificeerd, wordt het herstel uitgevoerd en wordt de taak teruggezet naar de standaardbewerking.