Nieuwe platformnavigatie

Tenantbeheerders kunnen optioneel de nieuwe navigatie-ervaring inschakelen voor hun tenant. De nieuwe navigatie-ervaring introduceert een herziene navigatiebalk, wijzigt Insight Advisor Chat is een overlay en vervangt de platformhubs met activiteitencentra.

Navigatiebalk

De herziene navigatiebalk bevat veel van dezelfde elementen als de vorige balk, maar enkele menu's en elementen zijn gewijzigd.

Navigatiebalk

De nieuwe navigatiebalk bevat de volgende opties:

• Navigatiemenu ()

• Zoeken

• Vraag het aan Inzichtenadviseur

• Resource-centrum ()

• Meldingen ()

• Profielmenu

De vorige navigatiebalk bevatte Nieuwe toevoegen. Het toevoegen van inhoud is nu mogelijk via de pagina Maken in het Analytics-activiteitencentrum. Ga voor meer informatie naar Maken.

Navigatiemenu

Het nieuwe navigatiemenu () biedt gebruikers navigatie-opties naar de activiteitencentra. De beschikbaarheid van activiteitencentra is afhankelijk van de rollen van de gebruiker in de tenant en van de machtigingen in ruimten.

Navigatiemenu

Eerder bevatte dit menu ook praktische koppelingen naar andere Qlik-inhoud. Deze zijn nu te vinden in het profielmenu, onder Handige koppelingen.

Zoeken

U kunt zoeken in de hub om apps en andere inhoud te vinden. U kunt uw resultaten filteren op type.

U kunt de details voor zoekresultaten bekijken door een item te selecteren. Klik op Meer van een zoekresultaat voor meer opties.

Insight Advisor Chat (Alleen Inzichten en Analytics)

U kunt nu werken met Insight Advisor Chat terwijl u door analyse-inhoud navigeert. Klik op Vraag het aan Insight Advisor in de navigatiebalk om Insight Advisor Chat te openen.

Het chatvenster wordt nu als overlay geopend, zodat u kunt doorgaan met het navigeren door uw inhoud en het gesprek met Insight Advisor Chat geopend kunt houden.

Klik op vastmaken om het chatvenster van Insight Advisor Chat vast te maken. Door het venster vast te maken wordt de grootte van de volledige pagina gewijzigd om uw navigatie-ervaring te optimaliseren. Klik op losmaken om het venster los te maken.

Venster Insight Advisor Chat vastgemaakt als zijbalk tijdens het navigeren van inhoud

Venster Insight Advisor Chat vastgemaakt als zijbalk tijdens het navigeren van inhoud

Ga voor meer informatie naar Apps verkennen met behulp van conversationele analyses.

Resource-centrum

Het recource-centrum biedt toegang tot beschikbare bronnen:

• Wat is nieuw?

• Onboarding en leren

• Help

• Aankondigingen voor beheerders

• Community en evenementen

• Ideevorming

Meldingen

Klik op om uw meldingen te bekijken. Voor meer informatie over meldingen gaat u naar:

Profielmenu

Het profielmenu bevat opties voor het beheren van uw profielinstellinen, het weergeven van handige koppelingen en om u af te melden.

Profielmenu

Profielinstellingen opent uw profielinstellingen, beheeropties en hulpmiddelen.

Profielinstellingen

De profielinstellingen, beheeropties en hulpmiddelen zijn hetzelfde als in Instellingen en beheer, met één nieuwe instelling: Beginlocatie. Via Beginlocatie kunt u kiezen vanuit welke activiteitencentrum u wilt starten als u zich aanmeldt bij uw Qlik Cloud-tenant.

Handige koppelingen bevat een selectie met praktische koppelingen die eerder beschikbaar waren via het startmenu Hiertoe behoren:

Ga voor meer informatie naar Profielinstellingen.

Activiteitencentra

Activiteitencentra bieden een logische groepering van inhoud in Qlik Cloud op basis van gebruikersactiviteiten. Dit vervangt de vorige platformhub-ervaring in Qlik Cloud. Elk activiteitencentrum heeft zijn eigen startpagina en secties, met enkele overlap voor gedeelde activiteiten.

U ziet alleen de activiteitencentra waarvoor u toegang hebt op basis van uw gebruikersrol en ruimtemachtingen. Als u bijvoorbeeld beschikt over het Analyzer-recht, ziet u alleen het Inzichten-acitiviteitencentrum in Qlik Cloud. Indien u toegevoegd wordt aan een gedeelde ruimte en gemachtigd wordt om inhoud in deze ruimte maken, ziet u ook het Anaytics-activiteitencentrum.

In Qlik Cloud vindt u vier activiteitencentra:

• Inzichten

• Analytics

• Gegevensintegratie

• Beheer

Inzichten

Het Inzichten-activiteitencentrum biedt opties voor het gebruiken van apps en andere analyse-inhoud Dit maakte eerder onderdeel uit van de Qlik Cloud Analyse-hub. Inzichten biedt een gerichte en gecureerde ervaring voor analisten die analyse-inhoud verkennen. Inzichten biedt geen maakopties.

Inzichten-activiteitencentrum

Inzichten bevat de volgende secties:

• Start

Start

• Favorieten

Favorieten

• Verzamelingen

Verzamelingen

• Bladeren

Bladeren biedt toegang tot de inhoud die beschikbaar is voor de gebruiker. In de Qlik Cloud Analyse-hub stond Bladeren bekend onder de naam Catalogus. In het Analytics-activiteitencentrum heet Bladeren nog steeds Catalogus.

Catalogus

Analyse

Het Analytics-activiteitencentrum biedt opties voor het maken en delen van analyse-inhoud met andere gebruikers. Dit maakte eerder onderdeel uit van de Qlik Cloud Analyse-hub. Analytics bevat de pagina Maken waar u alle opties vindt die in de oude navigatiebalk eerder te vinden waren onder Nieuwe toevoegen.

Analytics activiteitencentrum

Analytics bevat de volgende secties:

Qlik Talend Gegevensintegratie

Het Qlik Talend Gegevensintegratie-activiteitencentrum biedt opties voor het gebruiksklaar leveren van gegevens aan Qlik Cloud of aan clouddatawarehouses. Dit was eerder de Gegevensintegratie-hub.

Inleiding tot Qlik Cloud Gegevensintegratie

Talend Gegevensintegratie-activiteitencentrum

Qlik Talend Gegevensintegratie bevat de volgende secties:

Beheer

Het Beheer-activiteitencentrum bevat beheeropties voor de tenant. Dit acitiveitencentrum stond eerder bekend onder de naam Beheerconsole en de ervaring en secties zijn hetzelfde als in de eerdere Beheerconsole-ervaring.

Qlik Cloud implementeren en beheren

Beheer-activiteitencentrum

Maken

De pagina Maken vervangt Nieuwe toevoegen in de oude navigatiebalk. Biedt alle opties voor het maken van analyse-inhoud in Qlik Cloud. Klik op een kaart om dat inhoudtype te maken of uploaden. Klik op Meer informatie om een beschrijving van de inhoud te lezen, met koppelingen naar de hulpsite.

De pagina Maken

Bij het volgen van de maakprocedures in de Qlik Cloud Help, gebruikt u de pagina Maken in plaats van te klikken op Nieuwe toevoegen.

Recent

Recent toont de inhoud die u recentelijk hebt bekeken in activiteitencentra.

Recent toont recent geopende apps en scripts