GetFieldSelections

GetFieldSelections() returnerar en string med de aktuella urvalen i ett fält.

Om alla utom två värden, eller alla utom ett värde, är valda används formatet ”NOT x,y” respektive ”NOT y”. Om du väljer alla värden och antalet värden blir högre än max_values, returneras texten ALL.

Syntax:

GetFieldSelections ( field_name [, value_sep [, max_values [, state_name]]])

Returnerad datatyp: sträng

Returnera strängformat
Format Beskrivning
'a, b, c'

Om antalet valda värden är max_values eller färre, är den returnerade strängen en lista över de valda värdena.

Värdena är separerade med value_sep som avgränsare.

'NOT a, b, c'

Om antalet icke valda värden är max_values eller färre, är den returnerade strängen en lista över de icke valda värdena med NOT som prefix.

Värdena är separerade med value_sep som avgränsare.

'x of y'

x = antalet valda värden

y = det totala antalet värden

Det returneras när max_values < x < ( y - max_values).

'ALL' Returneras om alla värden är valda.
'-' Returneras om inget värde är valt.
<search string> Om du har valt med sökfunktionen så returneras söksträngen.

Argument:

• field_name: Fältet som innehåller dataintervallet som ska mätas.
  • value_sep: Avgränsaren som avgränsar fältvärdena. ',' är standard.
  • max_values: Det maximala antalet fältvärden som ska visas individuellt i en lista. När ett större antal värden är valt används i stället formatet 'x av y värden'. 6 är standardvärde.
  • state_name: Namnet på ett parallellt tillstånd som har valts för den specifika visualiseringen. Om argumentet state_name används beaktas bara urval som är associerade med det angivna tillståndsnamnet. Mer information finns i Parallella tillstånd.

Exempel

I följande exempel används fältet First name som laddas i en listbox.

Exempel 1: John är valt i First name

GetFieldSelections ([First name])

returnerar 'John'

Exempel 2: John och Peter är valda i First name

GetFieldSelections ([First name])

returnerar 'John,Peter'

Exempel 3: John och Peter är valda i First name

GetFieldSelections ([First name],'; ')

returnerar 'John; Peter'

Exempel 4: John, Sue och Mark är valda i First name

GetFieldSelections ([First name],';',2)

returnerar 'NOT Jane;Peter', eftersom 2 anges som värde för argumentet max_values. Annars skulle resultatet ha blivit John; Sue; Mark.

Data som används i exemplet:

Names:

LOAD * inline [

"First name"|"Last name"|Initials|"Has cellphone"

John|Anderson|JA|Yes

Sue|Brown|SB|Yes

Mark|Carr|MC |No

Peter|Devonshire|PD|No

Jane|Elliot|JE|Yes

Peter|Franc|PF|Yes ] (delimiter is '|');