Kom igångAdministrera Qlik Sense Business®

Denna introduktionssida innehåller instruktioner, bästa praxis och videor som snabbt förbereder administratörer på att arbeta med Qlik Sense Business.

Ett meddelande från Qliks Chief Customer Officer

Välkommen. Din framgång är vår framgång

Qlik Sense Business är en SaaS -lösning som ger dig tillgång till kraften i tredje generationens analysplattform från Qlik.

Med Qlik Sense Business behöver du inte hämta eller installera någon programvara. Kombinera snabbt dina data för att skapa detaljrika, interaktiva visuella analyser i vår säkra molnmiljö för att dra nytta av Qliks kraftfulla Associative Engine.

Om du är van vid att driftsätta och administrera andra SaaS enterprise-applikationer, kommer du snabbt att förstå Qlik Sense-processerna och -verktygen.

Om du är ny i administratörsrollen, är den här sidan ditt första steg till framgång.

5 minuter

Skaffa ett Qlik Account, konfigurera din klientorganisation och bjud in användare.

Ett Qlik Account kallas ibland ett Qlik-ID eller ULC. När du har registrerat ett Qlik Account har du automatiskt åtkomst till ett antal Qlik-webbplatser, inklusive Qlik Community och Kontinuerligt lärande med Qlik (QCC). Kunder och partner har åtkomst till Support-portalen och den fullständiga hämtningssidan. Partner har åtkomst till Partner-portalen.

Ett Qlik Account är inte bara en användarregistrering på Qlik, det inkluderar en association med Qlik IdP, som är den förvalda identitetsleverantören för SaaS-klientorganisationer. En klientorganisation är en enhet i Qliks programvaruprenumerationstjänst, en behållare för element såsom användare, appar och utrymmen.

Registrera dig för ett Qlik Account och konfigurera din klientorganisation

När du vill konfigurera en klientorganisation måste du logga in med ditt Qlik Account och följer stegen i det automatgenererade välkomstmeddelandet.

Skapa ett Qlik Account och en Qlik Sense SaaS-klientorganisation

1. Skaffa ett Qlik Account på Testa Qlik Sense Business gratis.
  2. Öppna välkomstmeddelandet från Qlik.
  3. Klicka på Nu börjar vi.
  4. Bekräfta din e-postadress, skapa ett lösenord samt läs och godkänn villkoren.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Välj din region på kartan.
  7. Klicka på Kom igång.

Din klientorganisation har skapats.

Anteckning om informationOm du inte har fått eller har tappat bort välkomstmeddelandet från Qlik, följer du stegen nedan.

Skicka om välkomstmeddelandet från Qlik

1. Gå till Qliks webbplats. Under Logga in väljer du My Qlik för Qlik Sense.
  2. Klicka på din profil (längst upp till höger) och välj Skapa klientorganisation.
  3. I fönstret Skapa klientorganisation kontrollerar du att din e-postadress är korrekt och klickar sedan på Skicka.

Ett välkomstmeddelande skickas till dig och du kan nu följa de stegvisa instruktionerna.

Anteckning om informationDet går bara att skapa en klientorganisation per e-postadress.

Bjud in användare

Du lägger till användare i klientorganisationen genom att skriva in deras e-postadresser i Hanteringskonsol: https://<tenantname>.<region>.qlikcloud.com/console

Från hubben når du även Hanteringskonsol via Start-menyn .

I delavsnittet Användare klickar du på knappen Bjud in och lägger till e-postadresserna för de användare som du vill lägga till. En inbjudan skickas ut till användarna. Qlik Sense Business har stöd för 50 användare.

Ange e-postadresserna enligt Lägg till användare i rutan och klicka på Skicka inbjudan.

Du kan även bjuda in användare från din profil.
Öppna dialogrutan Bjud in användare i profilmenyn.

Inbjudan är endast giltig under en begränsad period. När en inbjudan har skickats visar namnkolumnen på sidan Användare Inbjuden användare och statusen är Väntande. Användarna accepterar inbjudan genom att skapa ett Qlik Account. När inbjudan har godkänts visas det verkliga användarnamnet med statusen Aktiv.

Anteckning om informationOm svarstiden för inbjudan har gått ut, kan du skicka en ny inbjudan. Du kan ta bort inbjudningar med både status väntande och utgången.

När användarna har accepterat sin inbjudan får de automatiskt åtkomst. De kan börja skapa, redigera och publicera ark och appar, samt använda alla tillgängliga funktioner i hubben.

Som huvudadministratör kan du tilldela rollerna huvudadministratör och utvecklare till andra användare. Alla huvudadministratörer har samma behörighet.

Anteckning om informationRollen utvecklare behövs om du vill generera eller ta bort API-nycklar, som används för autentisering.

Följande videor introducerar vanliga admin-uppgifter inom klientorganisationer.

Många av åtgärderna som rör appar och utrymmen är självbetjäningstjänster som är tillgängliga för användarna från hubben. Det innebär att dessa administratörsuppgifter kan utföras av användarna själva utan att kräva hjälp från admin. Behörigheter avgör vilka åtgärder som en användare kan utföra.

2 minuter

Hantera användare

Process för att bjuda in och registrera användare samt efterföljande användarhantering.

2 minuter

Hantera utrymmen

Utrymmen är avsedda för apputveckling och åtkomstkontroll. Personligt utrymme för privat arbete och delade utrymmen för gemensamt utvecklingsarbete. Behörigheterna definierar åtkomsten till utrymmena för medlemmarna.

2 minuter

Hantera appar

Arbeta med appar: ladda upp, byt ägare och flytta appar mellan utrymmen.

2 minuter

Hantera laddningsscheman

Appar i molnhubben uppdateras inte automatiskt när datakällorna uppdateras. Ladda igen manuellt eller schemalägg en ny laddning.

Lär dig mer

Utöka kapaciteten i Qlik Sense

Utöka visualiseringskapaciteten i Qlik Sense med hjälp av standardwebbteknik.

Anpassa din Qlik Sense-upplevelse

Med anpassade teman kan du styla en app exakt efter dina önskemål genom att byta färger, lägga till bilder och bakgrunder och definiera fontstorlekar och -färger globalt eller granulärt i hela appen.

Bygg, utöka, bädda in

Utveckla alla typer av analyser du kan tänka dig med en komplett uppsättning API:er och integrera dem i valfri app, projekt eller process med det kraftfulla integrerade analysstödet.

Evenemang och webbseminarier

Livesänt webbseminarium Welcome Wednesdays

Delta i webbseminariet "Välkommen till Qlik". Seminariet ger en introduktion till praktiska resurser som är tillgängliga från Qlik. Denna session tar upp allt som finns i din verktygslåda för att komma igång, inklusive Qliks introduktionshubb, Qliks utbildningsportal, Qlik Community och supportportalen.

Mer information

Livesänt webbseminarium Techspert Talks

Den bästa tidpunkten för att lösa ett problem är innan det har inträffat. Du är inbjuden till vårt månatliga webbseminarium, där Qlik-experter delar med sig av de senaste insikterna och svarar på dina frågor!

Registrera dig

Webbseminarium på begäran Produkt i fokus

Upptäck vad som är möjligt, oavsett om du har använt Qlik ett tag eller är en ny användare. Anmäl dig för att utforska nya produktwebbseminarier och videor, och öka värdet av Qlik Sense i din organisation.

Mer information

Se svar

Hitta svar Qlik Community

Samarbeta med över 60 000 Qlik-tekniker och medlemmar från hela världen för att få svar på dina frågor och lyckas med din utveckling.

Ställ en fråga

Utbildning Kontinuerligt lärande med Qlik

Få åtkomst till Qliks utbildningsplattform där du lär dig i din egen takt när och var du vill. Välj vad, hur och när du vill lära dig mer oavsett kompetensnivå.

Mer information

Få support Har du frågor?

Sök i Qlik Support-databasen eller begär assisterad support om du har en mer komplex fråga.

Få support

Undersökning

Din röst är viktig. Hjälp oss att fortsätta förbättra denna upplevelse.

Svara gärna på vår undersökning, vi vill höra vad du tycker.

Delta i vår undersökning

Gör dig redo att omvandla hela din verksamhet med data.

Gratis provversion