Migrera till utrymmen

QlikView to SaaS Migration App tillhandahåller diverse tabeller som användar-, rättighets-, utrymmes- och appinformation kan exporteras från och användas tillsammans med de medföljande skripten i Qliks migreringsverktyg.

Utrymmesöversikt

Utrymmen är delavsnitt i den Qlik Cloud-analys-hubb som används för att utveckla appar i samarbete med andra och styra åtkomsten till appar.

• Personliga utrymmen

Ditt personliga utrymme är din privata arbetsyta. Du kan inte dela appar från ditt personliga utrymme och andra användare kan inte samarbeta med dig.

• Delade utrymmen

Delade utrymmen används för att utveckla appar tillsammans och dela dem med andra användare i utrymmet. En arbetsgrupp kan ha ett delat utrymme där de kan utveckla och använda sina egna appar utan att andra ser.

• Hanterade utrymmen

Hanterade utrymmen används för att ge styrd åtkomst till appar med strikt kontroll av åtkomsten till både appen och dess data. I ett hanterat utrymme kan apparna bara öppnas av utrymmets ägare och de avsedda appkonsumenterna. Inga andra användare kan öppna apparna i det hanterade utrymmet om de inte har fått behörighet.

Anteckning om informationHanterade utrymmen är inte tillgängliga i Qlik Sense Business eller Qlik Cloud-analys standard.

Apparna i hanterade utrymmen utvecklas i personliga eller delade utrymmen och publiceras sedan i det hanterade utrymmet.

Mer information finns i Arbeta i utrymmen.

Migrera ditt QlikView-innehåll till utrymmen

• Definiera dina utrymmen:

• Alternativ 1: baserat på dina appbehörigheter i QlikView to SaaS Migration App (på fliken Migreringsverktyg, under Exportera appar).

QlikView till SaaS-migreringsapp, fliken Migreringsverktyg, Exportera appar

Fliken Migreringsverktyg i QlikView till SaaS-migreringsappen, vyn exportera appar
    • Alternativ 2: baserat på dina monterade mappar om du har definierat dem via element, aktivitet och så vidare i QlikView to SaaS Migration App (på fliken Migreringsverktyg, under Exportera utrymmen).

QlikView till SaaS-migreringsapp, fliken Migreringsverktyg, Exportera utrymmen

Fliken Migreringsverktyg i QlikView till SaaS-migreringsappen, vyn exportera utrymmen
  • Appar som är byggda av utvecklare och styrs av en BI- eller IT-organisation bör i allmänhet bli hanterade utrymmen i Qlik Cloud. Se Arbeta i hanterade utrymmen.

• Självbetjäning för appar som är byggda av användare eller medborgarutvecklare blir i allmänhet delade utrymmen. Se Arbeta i delade utrymmen.

• Personligt arbete som utförts i QlikView Desktop flyttas nu till Personligt utrymme

• Fastställ standarder för namngivning för utveckling, testning och produktion:

• Använd detaljerad åtkomstkontroll i Qlik Cloud för att hantera åtkomst till enskilda appar.

1. Definiera dina utrymmen:

• Val 1: Skapa en csv-fil baserat på utrymmesdefinitionen och spara den som spaces.csv.

• Val 2: Exportera innehållet i tabellen Identified Potential Spaces och spara den som spaces.csv.

2. Kör CLI-skriptet 2_setspaces.ps1.

Stöd för stora appar

Med stöd för stora appar kan du arbeta med större appar genom att tillhandahålla ytterligare dedikerat minne. Du tilldelar kapacitet för stora appar till utrymmet i Qlik Cloud. Datafiler kan ha en storlek på upp till 100 GB, men vissa datatyper kan medföra kapacitetsbegränsningar även med mindre filer.

Stödet för stora appar har stöd för appstorlekar upp till 50 GB (i minne).

1. Kontrollera fliken Qlik Sensepoängsättning i Styrningspanelen eller alternativt delavsnittet Utvärdera Qlik Cloud på fliken Migreringsverktyg.

QlikView till SaaS-migreringsapp, fliken Migreringsverktyg, Utvärdera Qlik Cloud

Fliken Migreringsverktyg i QlikView till SaaS-migreringsappen, vyn utvärdera Qlik Cloud
  2. Aktivera stöd för stora appar i ett eller flera utrymmet med Hanteringskonsol.

Se: Stöd för stora appar.

Utrymmesbehörigheter

För att fastställa vilka utrymmesbehörigheter som krävs i Qlik Cloud kan du kartlägga din organisation efter funktion, projekt eller affärsenhet. Inom dessa funktioner kartlägger du rollerna. Använd filen spaces.csv och fliken Utrymmesbehörigheter i arbetsarket för migrering som planeringshjälp.

Anteckning om tipsFör bästa praxis, se Hantera livscykeln för Analytics i Qlik Sense Enterprise SaaS.

Gör följande innan användarna loggar in för första gången om du behöver tilldela utrymmesbehörigheter (per användare eller grupp).

1. Skapa manuellt spaceuserassignments.csv eller spacegroupassignments.csv, eller båda.

2. Kör CLI-skriptet 3_setspaceassignments_users.ps1 eller 3_setspaceassignments_groups.ps1, eller båda.

Visit the discussion forum at community.qlik.com