Migrera användare, grupper, regler och användartilldelningar

Användare och grupper

Gör detta innan användarna loggar in för första gången om du behöver tilldela utrymmesbehörigheter (per användare).

1. På arket Användare i migreringsappen öppnar du Användare för export.

2. Filtrera de användare som du vill migrera, klicka på Exportera och spara som users.csv

3. Kör CLI-skriptet 1_setusers.ps1

• Användardefinitioner läggs till i klientorganisationen när användarna loggar in.

• Lägg in i förväg om du behöver tilldela utrymmesbehörigheter (per användare) innan användarna loggar in för första gången.

• Lägg in användare i förväg med hjälp av CLI-skriptet 1_setusers.ps1

• Gruppdefinitioner läggs till i klientorganisationen när användarna loggar in.

Administrativa roller

Identifiera och tilldela användare och grupper till administratörs-/användarroller. I de flesta fall vill du att användarna ska ha samma roller som tidigare och därför kan du skapa en lista som mappar användarna till en roll som liknar den de hade i Qlik Sense Enterprise on Windows.

Mappning av roller i För klienthanterat Qlik Sense till Qlik Cloud

Detta är den rekommenderade mappningen av roller i För klienthanterat Qlik Sense till roller i Qlik Cloud. Använd fliken Roller i migrationsarbetsbladet för att få hjälp med planeringen.

• Innehållsadministratör > Analysadministratör

• Driftsättningsadministratör > Klientorganisationsadministratör

• Rotadministratör > Klientorganisationsadministratör

• Säkerhetsadministratör > Klientorganisationsadministratör

• Granskningsadministratör > Granskningsadministratör

• Anpassade roller > Qlik Cloud-roller och -behörigheter

Ytterligare roller

Följande roller är inte administratörsroller, utan roller som tilldelas till användare som behöver behörighet att skapa delade eller hanterade utrymmen eller datautrymmen eller generera API-nycklar. Du kan ha fler än en av dessa roller.

• Skapare av delade utrymmen: kan skapa delade utrymmen

• Projektgruppsanvändare, samarbetspartners, BI-administratörer, utvecklare

• Skapare av hanterade utrymmen: kan skapa hanterade utrymmen

• BI-administratörer, IT

• Skapare av datautrymmen: kan skapa datautrymmen

• Utvecklare: kan generera API-nycklar

Säkerhetsregler i För klienthanterat Qlik Sense

Använd fliken Säkerhetsregler i migreringsarbetsbladet för att få hjälp med planeringen.

1. Titta igenom dina För klienthanterat Qlik Sense-säkerhetsregler och anteckna vilka grupper som används. Arbetsbladet visar mappning från standardregler till Qlik Cloud.

2. Anteckna anpassade regler och definiera affärsprocessen kring dessa.

3. Anteckna de grupper som alla dessa regler använder eftersom de kommer att användas i Qlik Cloud.

Rättigheter

Använd fliken Licenser i migreringsarbetsbladet för att få hjälp med planeringen.

För klienthanterat Qlik SenseQlik Cloud
ProfessionellProfessionell
AnalyzerAnalyzer
Analyzer-kapacitetAnalyzer-kapacitet
Qlik Analytics Platform/Qlik CoreAnalyzer-kapacitet

Visit the discussion forum at community.qlik.com