Migrera strömmar till utrymmen

• Mappa strömmar till utrymmen 1:1

• Strömmar som innehåller appar som är byggda av utvecklare och styrs av en BI- eller IT-organisation bör i allmänhet bli hanterade utrymmen i Qlik Cloud. Se Arbeta i hanterade utrymmen.

• Strömmar som är till för självbetjäning för appar som är byggda av användare eller medborgarutvecklare blir i allmänhet delade utrymmen. Se Arbeta i delade utrymmen.

• Mitt arbete flyttas till Personligt – ingen utrymmesmigrering behövs

• Rensa oanvända strömmar

• Byt namn och städa upp där det är nödvändigt

• Fastställ standarder för namngivning för utveckling, testning och produktion:

• Använd detaljerad åtkomstkontroll i Qlik Cloud för att styra åtkomsten till enskilda tillämpningar, där åtkomsten kan ha styrts med hjälp av säkerhetsregler inom strömmar i För klienthanterat Qlik Sense.

1. I migreringsappen går du till arket Strömmar och utrymmen.

2. I tabellen Klienthanterade strömmar för export filtrerar du de strömmar som du vill migrera och sparar dem som spaces.csv.

3. Kör CLI-skriptet 2_setspaces.ps1.

Dedikerad kapacitet

Med dedikerad kapacitet kan du arbeta med större appar genom att tillhandahålla ytterligare dedikerat minne och virtuell CPU. Du tilldelar dedikerad kapacitet till utrymmet i Qlik Cloud. Datafiler kan ha en storlek på upp till 100 GB, men vissa datatyper kan medföra kapacitetsbegränsningar även med mindre filer.

Anteckning om informationMåttenheten för Qlik Cloud-kapacitet, -användning och -gränser är binära gigabytes (GB), där 1 GB är 230 bytes (1 073 741 824). Detta benämns även gibibyte (GiB), definierat av International Electrotechnical Commission (IEC). På motsvarande sätt är 1 TB 240 bytes (eller 1 024 GB).

Dedikerad kapacitet har stöd för appstorlekar upp till 50 GB (i minnet).

1. Kontrollera arket Application SaaS Migration Status i migreringsappen för att fastställa vilka appar det är.

2. Aktivera dedikerad kapacitet i ett eller flera utrymmen via Hanteringskonsol.

Se även: stöd för stora appar.

Migrering av utrymmesbehörigheter

För att fastställa vilka utrymmesbehörigheter som krävs i Qlik Cloud kan du kartlägga din organisation efter funktion, projekt eller affärsenhet. Inom dessa funktioner kartlägger du rollerna. Använd Qlik Sense Enterprise Client-Managed-säkerhetsregler som referens och fliken Utrymmesbehörigheter i arbetsarket för migrering som planeringshjälp.

Anteckning om tipsFör bästa praxis, se Hantera livscykeln för Analytics i Qlik Sense Enterprise SaaS.

Gör följande innan användarna loggar in för första gången om du behöver tilldela utrymmesbehörigheter (per användare eller grupp).

1. Skapa manuellt spaceuserassignments.csv eller spacegroupassignments.csv, eller båda.

2. Kör CLI-skriptet 3_setspaceassignments_users.ps1 eller 3_setspaceassignments_groups.ps1, eller båda.

Visit the discussion forum at community.qlik.com