Een typisch t-test-rapport opstellen

Een typisch t-test-rapport voor cursisten kan tabellen met Group Statistics en resultaten van Independent Samples Test bevatten.

In de volgende secties gaan we deze tabellen bouwen met Qlik Senset-test-functies die worden toegepast op twee onafhankelijke groepen steekproeven, Observation en Comparison. De bijbehorende tabellen voor deze steekproeven zouden er als volgt uitzien:

Group statistics
Type N Mean Standard Deviation Standard Error Mean
Comparison 20 11.95 14.61245 3.2674431
Observation 20 27.15 12.507997 2.7968933

Independent Sample Test

Independent Sample Test
Type t df Sig. (2-tailed) Mean Difference Standard Error Difference 95% Confidence Interval of the Difference (Lower) 95% Confidence Interval of the Difference (Upper)
Equal Variance not Assumed 3.534 37.116717335823 0.001 15.2 4.30101 6.48625 23.9137
Equal Variance Assumed 3.534 38 0.001 15.2 4.30101 6.49306 23.9069

De steekproefgegevens laden

Doe het volgende:

1. Maak een nieuwe app met een nieuw werkblad en open dat werkblad.
  2. Voer het volgende in de editor voor laden van gegevens in:

Table1:

crosstable LOAD recno() as ID, * inline [

Observation|Comparison

35|2

40|27

12|38

15|31

21|1

14|19

46|1

10|34

28|3

48|1

16|2

30|3

32|2

48|1

31|2

22|1

12|3

39|29

19|37

25|2 ] (delimiter is '|');

In dit load-script is recno() opgenomen omdat voor crosstable drie argumenten vereist zijn. recno() levert daarom niet meer dan een extra argument. In dit geval een ID voor elke rij. Zonder dit argument zouden geen steekproefwaarden voor Comparison worden geladen.

3. Klik op run script om gegevens te laden.

De tabel Group Statistics maken

Doe het volgende:

1. Klik in de editor voor laden van gegevens op compass om naar het app-overzicht te gaan en klik vervolgens op het werkblad dat u eerder hebt gemaakt.

Hiermee wordt de werkbladweergave geopend.

2. Klik op Werkblad bewerken om het werkblad te bewerken.
  3. Voeg vanuit Grafieken een tabel toe en vanuit Velden de volgende uitdrukkingen als metingen:

Voorbeelduitdrukkingen
    Label Uitdrukking
    N Count(Value)
    Mean Avg(Value)
    Standard Deviation Stdev(Value)
    Standard Error Mean Sterr(Value)
  4. Voeg Type toe als dimensie van de tabel.

5. Klik op Sorteren en verplaats Type naar het begin van de sorteerlijst.
  6. Resultaat

Een tabel Group Statistics voor deze steekproeven zou er als volgt uitzien:

Group statistics
    TypeNMeanStandard DeviationStandard Error Mean
    Comparison2011.9514.612453.2674431
    Observation2027.1512.5079972.7968933

De tabel Two Independent Sample Student's T-test maken

Doe het volgende:

1. Klik op Werkblad bewerken om het werkblad te bewerken.
  2. Voeg de volgende uitdrukking toe als een dimensie van de tabel. =ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1))

3. Voeg vanuit Grafieken een tabel toe met de volgende uitdrukkingen als metingen:

Voorbeelduitdrukkingen
    Label Uitdrukking
    conf if(ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1)),TTest_conf(Type, Value),TTest_conf(Type, Value, 0))
    t if(ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1)),TTest_t(Type, Value),TTest_t(Type, Value, 0))
    df if(ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1)),TTest_df(Type, Value),TTest_df(Type, Value, 0))
    Sig. (2-tailed) if(ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1)),TTest_sig(Type, Value),TTest_sig(Type, Value, 0))
    Mean Difference TTest_dif(Type, Value)
    Standard Error Difference if(ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1)),TTest_sterr(Type, Value),TTest_sterr(Type, Value, 0))
    95% Confidence Interval of the Difference (Lower) if(ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1)),TTest_lower(Type, Value,(1-(95)/100)/2),TTest_lower(Type, Value,(1-(95)/100)/2, 0))
    95% Confidence Interval of the Difference (Upper) if(ValueList (Dual('Equal Variance not Assumed', 0), Dual('Equal Variance Assumed', 1)),TTest_upper(Type, Value,(1-(95)/100)/2),TTest_upper(Type, Value,(1-(95)/100)/2, 0))

Resultaat

Independent sample test
    Type t df Sig. (2-tailed) Mean Difference Standard Error Difference 95% Confidence Interval of the Difference (Lower) 95% Confidence Interval of the Difference (Upper)
    Equal Variance not Assumed 3.534 37.116717335823 0.001 15.2 4.30101 6.48625 23.9137
    Equal Variance Assumed 3.534 38 0.001 15.2 4.30101 6.49306 23.9069