Script- en diagramfuncties

Transformeer en aggregeer gegevens met functies in load-scripts voor gegevens en diagramuitdrukkingen.

Veel functies kunnen op dezelfde wijze worden gebruikt in zowel scripts voor het laden van gegevens als diagramuitdrukkingen, maar er is een aantal uitzonderingen:

• Sommige functies kunnen alleen worden gebruikt in scripts voor het laden van gegevens, aangeduid met - scriptfunctie.
  • Sommige functies kunnen alleen worden gebruikt in diagramuitdrukkingen, aangeduid met - diagramfunctie.
  • Sommige functies kunnen worden gebruikt in zowel scripts voor het laden van gegevens als diagramuitdrukkingen, maar met verschillen in parameters en toepassing. Deze worden beschreven in aparte onderwerpen aangeduid met - scriptfunctie of - diagramfunctie.

Analytische verbindingen voor uitbreidingen aan de serverzijde (SSE)

Functies die zijn ingeschakeld door analytische verbindingen zijn alleen zichtbaar als u de analytische verbindingen hebt geconfigureerd en Qlik Sense is gestart. U kunt analytische verbindingen configureren in de QMC. Zie Analytische verbindingen maken (alleen in het Engels).

U kunt de analytische verbindingen configureren in de . Zie in de gids het onderwerp "Analytische verbindingen maken".QMCQlik Sense-sites beheren

In Qlik Sense Desktop kunt u de analytische verbindingen configureren door het bestand Settings.ini te bewerken (zie Analytische verbindingen configureren in Qlik Sense Desktop)