Ondersteunde talen

Wanneer u de installatiewizard voor QlikView Desktop uitvoert, moet u een interfacetaal voor uw installatie selecteren.

U kunt een van de volgende ondersteunde talen kiezen:

• Braziliaans Portugees

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Pools
  • Russisch
  • Spaans
  • Zweeds
  • Turks

De interfacetaal wijzigen na de installatie

Nadat QlikView is geïnstalleerd, kunt u de interfacetaal te allen tijde in het programma zelf wijzigen.

Doe het volgende:

1. Klik in de menubalk boven aan het scherm op de keuzelijst Instellingen.
  2. Klik op Gebruikersvoorkeuren.... Er wordt een dialoogvenster geopend.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op de knop Gebruikersinterface-taal kiezen....

Er wordt een ander dialoogvenster geopend.

4. Kies de gewenste taal en klik op OK.
  5. Start QlikView opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Een wijziging van de interfacetaal heeft gevolgen voor de taal waarin het programma en de online-Help worden weergegeven.

U kunt de taalinstellingen ook wijzigen door het bestand Settings.ini aan te passen. Dit bestand is te vinden in C:\Users\username\AppData\Roaming\QlikTech\QlikView. Bewerk de instelling InterfaceLanguage en stel deze in op een ondersteunde taal.

Zie Gebruikersvoorkeuren: Algemeen voor meer informatie over interface-instellingen voor QlikView Desktop.

Taalinstellingen voor AJAX en WebView wijzigen

QlikView WebView maakt gebruik van de taal die in Gebruikersvoorkeuren... is ingesteld. AJAX maakt standaard gebruik van Engels voor zowel AccessPoint- als QlikView-documenten. U kunt de taalinstellingen in QlikView AccessPoint wijzigen in een andere taal. Zie: Uw voorkeurstaal instellen in AccessPoint voor meer informatie.