Gebruikers, groepen, rollen en machtigingen migreren

De QlikView to SaaS Migration App biedt verschillende tabellen waaruit gegevens van gebruikers, rechten, ruimten en applicaites kan worden geëxporteerd en gebruikt met de scripts van de Qlik migratiehulpmiddelen.

Gebruikers en groepen

Doe dit voordat gebruikers zich voor de eerste keer aanmelden als u ruimtemachtigingen moet toewijzen (op basis van gebruikers).

1. Op het tabblad Migratiehulpmiddelenvan de QlikView to SaaS Migration App, selecteert u Gebruikers exporteren en exporteert u de gebruikers die u wilt migreren. Sla dit op als users.csv.

Ga voor meer informatie naar Ophalen van gebruikers instellen.

Gebruikers exporteren

Venster Gebruikers exporteren in de migratie-app
  2. Voer het CLI-script 1_setusers.ps1 uit.

• Gebruikersdefinities worden toegevoegd aan de tenant op het moment dat gebruikers zich aanmelden.

• Vul dit vooraf in als u ruimtemachtigingen moet toewijzen (op basis van gebruikers) voordat gebruikers zich voor de eerste keer aanmelden.

• Vul gebruikers vooraf in met het CLI-script 1_setusers.ps1.

• Groepsdefinities worden toegevoegd aan de tenant op het moment dat gebruikers zich aanmelden.

Beheerdersrollen

Identificeer gebruikers en groepen en wijs ze beheerders- of gebruikersrollen toe. In de meeste gevallen wilt u dat gebruikers dezelfde rollen hebben als hiervoor. U kunt daarom een lijst maken waarin gebruikers worden toegewezen aan vergelijkbare rollen als in QlikView 12.

Beheerdersrollen in QlikView 12

Op het tabblad Migratiehulpmiddelen van de QlikView to SaaS Migration App selecteert u QVPR verkennen om de volgende lijsten te tonen:

• QVPR-documentbeheerders (bronmappen)

• Toegang gebruikersdocument (gebruikersmappen)

• QVPR-supervisors

QVPR-documentbeheerders verkennen

Venster QVPR-documentbeheerders verkennen

Zie: Qlikview-documentbeheerders instellen

Zie: Wat is een documentsupervisor op het tabblad Maptoegang in QMC

Rollen toewijzen in QlikView 12 naar Qlik Cloud

Dit is de aanbevolen toewijzing van rollen in QlikView 12 naar rollen in Qlik Cloud. Gebruik het tabblad Rollen in het migratiewerkblad voor hulp bij het plannen.

• QlikView 12 beheerder > Tenantbeheerder

• Beheerder brondocumenten > Analysebeheerder

• Beheerder gebruikersdocumenten > Analysebeheerder

• Supervisors > Analysebeheerder

Aanvullende rollen

De volgende rollen zijn geen beheerdersrollen, maar rollen die zijn toegewezen aan gebruikers die toestemming nodig hebben voor het maken van gedeelde, beheerde of gegevensruimten, voor het genereren van API-sleutels of het beheren van woordenlijsten. U kunt meer dan een van deze rollen hebben.

• Maker gedeelde ruimte: kan gedeelde ruimten maken

• Gebruikers van projectteam, samenwerkers, BI-beheerders, ontwikkelaars

• Maker beheerde ruimte: kan beheerde ruimten maken

• BI-beheerders, IT

• Maker gegevensruimte: kan gegevensruimten maken

• Ontwikkelaar: kan API-sleutels genereren

• Data steward: kan woordenlijsten maken, bijwerken of verwijderen

Autorisaties in QlikView 12

Gebruik de QlikView to SaaS Migration App in het migratiewerkblad voor hulp bij het plannen.

1. Op het tabblad Migratiehulpmiddelenvan de QlikView to SaaS Migration App, selecteert u Apps exporteren en noteert u de gebruikte gebruikers.

De apps worden opnieuw gegroepeerd op ruimte op basis van de gekoppelde mappen (voor beheerde ruimten) en de bronmappen (voor gedeelde ruimten) voor de apps.

Apps exporteren in een beheerde ruimte

Apps exporteren in een beheerde ruimte

Apps exporteren in een gedeelde ruimte

Apps exporteren in een gedeelde ruimte
  2. Noteer de gebruikers, want ze worden ook gebruikt in Qlik Cloud.

3. Gebruik het tabblad Ruimtemachtigingen in het migratiewerkblad om machtigingen te definiëren voor uw gebruikers of groepen.

Rechten

Gebruik de QlikView to SaaS Migration App en het tabblad Licenties in het migratiewerkblad voor hulp bij het plannen.

1. Op het tabblad Migratiehulpmiddelen van de QlikView to SaaS Migration App selecteert u CAL's verkennen.

Selecteer CAL's verkennen in de QlikView to SaaS Migration App..

CAL-toewijzingen verkennen

CAL's verkennen
  2. Noteer de gebruikers, want ze worden ook gebruikt in Qlik Cloud.

QlikView 12 verouderde licenties

Gebruik het tabblad Licenties in het migratiewerkblad om de toewijzingen voor uw gebruikers te definiëren.

QlikView 12 verouderde licenties Qlik Cloud
Benoemde Cal Professional of Analyzer
Document-Cal Professional of Analyzer
Sessie-Cal Analysecapaciteit
Gebruikers-Cal Analysecapaciteit

QlikView 12 nieuwe licenties

Gebruik het tabblad Licenties in het migratiewerkblad om de toewijzingen voor uw gebruikers te definiëren.

QlikView 12 nieuwe licenties Qlik Cloud
Professioneel Professioneel
Analyse Analyse
Analysecapaciteit Analysecapaciteit

Visit the discussion forum at community.qlik.com