Voorbeeld: QlikView 12-inhoud verplaatsen naar Qlik Sense met behulp van de QlikView-conversieprogramma

Dit onderwerp bevat een voorbeeld voor het converteren van een document in QlikView 12 naar een app in Qlik Sense met clientbeheer.

In het voorbeeld gaan we als volgt te werk:

1. We converteren objecten in een QlikView 12-document met de naam Sales.qvw met behulp van QlikView-conversieprogramma.
  2. We plaatsen de objecten in een Qlik Sense-app.
  3. We maken onze gegevensbronnen beschikbaar in Qlik Sense.
  4. We wijzigen het load-script in Qlik Sense om deze met de gegevensbron te koppelen.

Het document bevat twee werkbladen met de naam Geography en de naam Sales_Country.

Werkblad Geografie in QlikView 12

Werkblad Sales_Country in QlikView 12

Het document bevat de volgende objecten die worden geconverteerd:

• Diagrammen
  • Keuzelijsten Deze worden ingeladen als filtervakken in Qlik Sense.
  • Tabelvak
  • Gegevensmodel
  • Load-script. Doelpad wordt gewijzigd in Qlik Sense. Bovendien worden gegevensbestanden geüpload naar Qlik Sense zodat ze in het script kunnen worden geladen.

Het zoekvak en de knoppen Selecties wissen en Exporteren worden niet geconverteerd. Deze functionaliteit is ingebouwd in Qlik Sense.

Zie Voorbeeld: Handmatig QlikView 12-inhoud opnieuw maken in Qlik Sense voor meer voorbeelden voor het opnieuw maken van QlikView 12-gedrag in Qlik Sense.

Vereisten

• Toegang tot de Dev Hub in Qlik Sense met clientbeheer.
  • Toegang voor het uploaden van gegevensbestanden naar de Qlik Sense-server. Dit is alleen vereist voor het gedeelte gegevens laden in dit voorbeeld.

Beperkingen

U kunt QlikView-conversieprogramma niet gebruiken om documenten te converteren die op schijf groter zijn dan 500 MB. U kunt de hoeveelheid gegevens in een document verminderen of het document zonder gegevens opslaan om de bestandsgrootte te verminderen zonder middelen te verliezen.Er gelden in Qlik Sense limieten voor de app-grootte en het opnieuw laden van gegevens. De limieten zijn afhankelijk van uw editie van Qlik Sense. Ga voor meer informatie naar de prijspagina van Qlik. Als de eisen van uw app deze limieten overschrijden, kunt u ook uw QlikView 12-documenten en koppelingen naar documenten in de cloudhub publiceren.

Een standaard QlikView 12-document naar een Qlik Sense-app converteren

In dit voorbeeld gaan we als volgt te werk:

1. Open de Dev Hub in Qlik Sense en selecteer vervolgens QlikView-conversieprogramma.

Ga voor meer informatie naar QlikView-conversieprogramma (alleen in het Engels).

2. Sleep het document Sales.qvw en zet het neer in het conversieprogramma. Qlik Sense verwerkt het document.
  3. Selecteer het document Sales en selecteer vervolgens alle objecten voor het werkblad Geography (SH02) in het tabblad Visualisaties. Selecteer ook alle objecten voor het werkblad Sales_Country (SH04), met uitzondering van het filtervak Country. Deze tabel wordt herhaald in het conversieprogramma omdat deze op beide werkbladen voorkomt.

De objecten worden gemaakt als masteritems in Qlik Sense. U kunt later masteritems verwijderen die niet zijn vereist in Qlik Sense.

Tabblad Visualisaties in het document Sales in het conversieprogramma

4. Controleer de andere tabbladen voor objecten die worden geconverteerd. Als er dimensies of metingen met een dubbele naam aanwezig zijn, kunt u de naam wijzigen om verwarring in Qlik Sense te voorkomen.

Tabblad Dimensies in het document Sales in het conversieprogramma

5. Klik op App maken. De Sales-app wordt gemaakt in de Qlik Sense-hub.

Sales-app in Qlik Sense.

6. Open de Sales-app en maak een nieuw werkblad. Geef het werkblad de naam Geography.
  7. Open het werkblad, klik op Werkblad bewerken en klik vervolgens op Masteritems. De geconverteerde dimensies, metingen en visualisaties worden in de bijbehorende tabbladen weergegeven.

Geconverteerde dimensies, metingen en visualisaties

8. Klik op een object om meer informatie weer te geven. De tag converter-auto-created geeft aan dat het object is gemaakt door het conversieprogramma.

Informatie over de visualisatie Population

9. Sleep de volgende mastervisualisaties naar het werkblad:

• Land
    • Valuta
    • Populatie(mio)
    • Gebied(km.sq)
    • Tabelvak
    • Populatie

Werkblad Geografie met geconverteerde objecten

10. Wijzig de manier van sorteren op de diagram Population.
    1. Klik op de diagram Population en kies de optie Masteritem bewerken.

Het venster Mastervisualisatie bewerken wordt geopend.

2. Klik in het venster Eigenschappen op Sorteren en zet vervolgens Population boven Country. Hierdoor worden de gegevens opnieuw gesorteerd zodat de diagram overeenkomt met het diagram uit het originele QlikView 12-document.

Visualisatie van masteritems bewerken

3. Klik op Gereed. Het venster Mastervisualisatie bewerken wordt gesloten en de visualisatie wordt op het werkblad bijgewerkt. Het werkblad Geography is gereed.

Voltooid werkblad Geography

Als u een selectie maakt op het werkblad, kunt u deze selectie opheffen in de werkbalk Selecties. Deze vervangt het vak Selecties wissen in QlikView 12.

Selectie in het werkblad Geography

11. Maak het werkblad Sales_Country opnieuw door de visualisaties uit de masteritems naar het werkblad te slepen.

Werkblad Sales_Country

12. U kunt de algemene zoekactie op elk moment openen door op uw toetsenbord op Control + F te drukken. Deze vervangt het zoekvak in QlikView 12

Algemene zoekactie

13. Als u gegevens wilt downloaden, kunt u met de rechtermuisknop op een object klikken, klikken op Downloaden als... en vervolgens klikken op Gegevens.

Gegevens downloaden

14. Upload de gegevensbestanden naar een map met de naam Data Sources op de Qlik Sense-server. Dit stelt ons in staat de bestanden te koppelen aan het load-script voor gegevens.
  15. We maken vervolgens een verbinding vanuit de Sales-app.
    1. Open de Editor voor het laden van gegevens vanuit het tabblad Voorbereiden in de bovenste werkbalk.
    2. Klik op Nieuwe verbinding maken en selecteer vervolgens Map in het venster dat wordt geopend.
    3. Navigeer naar de map Data Sources en selecteer deze. Geef de verbinding een naam en klik op Maken.

Nieuwe verbinding maken

De verbinding is gemaakt en toegevoegd aan Gegevensverbindingen.

Gegevensverbindingen

16. Vervolgens wijzigen we het mappad in ons load-script in de Editor voor het laden van gegevens zodat deze verwijst naar onze gegevensverbinding. Het pad moet worden gewijzigd omdat het script dat is geïmporteerd vanuit QlikView 12 het pad bevat naar een lokale map in QlikView 12.

Load-script voor gegevens dat verwijst naar lokale map

In het bovenstaande voorbeeld wijzigen we:

FROM [Data Sources\Country1.csv]

in:

FROM [lib://Data Sources (<user_id>)/Country1.csv]

waarbij uw <user_id> is vereist om de verbinding te maken.

We wijzigen dit vervolgens voor alle Load-instructies in het script.

17. We kunnen de gegevens nu laden door te klikken op Gegevens laden. In een voortgangsvenster wordt getoond dat onze gegevens zijn geladen.

Voortgang laden van gegevens

Meer informatie

Visit the discussion forum at community.qlik.com