Byta språk i Qlik Sense

Qlik Sense finns på följande språk:

• engelska
  • tyska
  • spanska
  • franska
  • italienska
  • japanska
  • nederländska
  • portugisiska (Brasilien)
  • ryska
  • svenska
  • kinesiska (förenklad)
  • polska
  • turkiska
  • koreanska
  • kinesiska (traditionell)

Språket som Qlik Sense använder beror på webbläsarens språkinställningar.

Standardläsriktningen i en Qlik Sense-app är vänster till höger. Om till exempel dina data eller etiketter är i ett höger till vänster-språk som arabiska eller hebreiska kan du ändra läsriktningen till höger till vänster i app-inställningar. Mer information finns här: Läsriktning höger till vänster i Qlik Sense.

Anteckning om informationFör Qlik Sense Desktop: Qlik Sense Desktop körs som standard i ett eget fönster på samma visningsspråk som datorns operativsystem. I det här fallet kan språket inte ändras om du inte byter visningsspråk i operativsystemet. Om du öppnar Qlik Sense Desktop i en webbläsare beror det språk som används på både webbläsaren och hur den webbläsaren upptäcker det språk som ska visas.

Hur språket identifieras

I följande tabell listas hur Qlik Sense identifierar vilket språk som ska användas för att visa innehåll utifrån webbläsarinställningarna eller systeminställningarna. Några exempel på vanliga webbläsare och operativsystem som stöds ges.

Språkidentifiering i vanliga webbläsare och operativsystem som stöds.
Webbläsare Operativsystem Språkinställning som identifierats
Google Chrome Windows

Valt språk för webbläsare

Safari Mac OS X Operativsystemets språkvariantsnamn
Safari iOS Operativsystemets språkvariantsnamn
Mozilla Firefox Windows Innehållsspråk som väljs
Microsoft Edge Windows

Operativsystemets språkversion

Anteckning om informationAnvändargränssnittets språk påverkar endast vilket språk som Qlik Sense visas på. Att byta språk har ingen effekt på Qlik Sense-serverns språk.

Ändra språket i Qlik Sense

Qlik Sense Upptäcker automatiskt vilket språk som valts för din webbläsare. Qlik Sense kommer att visas på det språket som valts för webbläsaren om det tillhör de språk som stöds. Om inte kommer det att visas på engelska.

Exemplen nedan visar du ändrar språkinställningar på några av de vanligaste webbläsarna.

Ändra språk vid användning av Google Chrome i Windows

1. Öppna Chrome och öppna Inställningar.
  2. Utvidga Avancerat under Inställningar.
  3. I Språk, under Sortera språk i prioriteringsordning, drar du det språk du vill att Qlik Sense ska köras i så att det placeras först i listan.

Ändra språk vid användning av Safari i Mac OS X 10.11 and higher

1. Klicka på Apple-menyn och välj Systeminställningar.
  2. Välj Språk och region och sedan fliken Språk.
  3. Flytta det språk du vill att Qlik Sense ska köras i så att det är först i listan Önskade språk.
Anteckning om tipsOm den språket du vill använda inte finns i listan klickar du på Redigera lista....

Ändra språk vid användning av Safari i iOS 7

1. Tryck på ikonen för Inställningar på din iPad eller iPhone. Tryck på Allmänt, alternativet med kugghjulsikonen.

2. Tryck på alternativet Internationella inställningar.

3. Klicka på alternativet Språk i den första gruppen, välj ditt språk i listan med tillgängliga språk och tryck på Klart uppe till höger på skärmen.

Det tar några sekunder att byta språk och sedan ser du att gränssnittets språk har ändrats till det du valt.

Ändra språk vid användning av Safari i iOS 8

1. Tryck på ikonen för Inställningar på din iPad eller iPhone. Tryck på Allmänt, alternativet med kugghjulsikonen.

2. Tryck på Språk och region. Välj språket du vill ha i listan över tillgängliga språk.

Det tar några sekunder att byta språk och sedan ser du att gränssnittets språk har ändrats till det du valt.

Ändra språk vid användning av Mozilla Firefox i Windows

1. I Mozilla Firefox klickar du på Verktyg > Alternativ.
  2. Välj fliken Innehåll och klicka på Välj under Språk.
  3. Lägg till det språk som du vill att Qlik Sense ska visas på, eller välj ett befintligt språk i listan.
  4. Flytta det språk du vill använda till början av listan.

Ändra språk vid användning av Microsoft Edge

1. I Windows söker du efter Region och språk i fältet Sök i Windows.
  2. Gör ett av följande:

• Välj ett befintligt språk och flytta det längst upp i listan.
    • Klicka på Lägg till ett språk, välj ett språk och flytta det längst upp i listan.