Vyn för Data Storytelling

Dela dina datainsikter med en publik genom att berätta berättelser.

Skapa eller öppna en berättelse genom att klicka på Storytelling under fliken Berätta i navigeringsfältet.

Vyn för Data Storytelling

Vyn för Data Storytelling.

Ta ögonblicksbilder

Högerklicka på en visualisering i ett ark om du vill ta en ögonblicksbild. Ögonblicksbilden sparas i bildbiblioteket som du når från arkvyn eller storytelling-vyn. Ögonblicksbilder kan du bara ta från vyläget.

Dialogen Ta ögonblicksbild

Dialogen Ta ögonblicksbild.

Skapa nya berättelser

Klicka på BerättelselägeBerättelser och sedan på Skapa ny berättelse.

Knappen Skapa ny berättelse

Knappen Skapa ny berättelse.

Se:

Använda storytelling-verktyg

Klicka på ett verktyg i storytelling-verktygsfältet om du vill lägga till ögonblicksbilder och effekter i bilderna i din berättelse.

Storytelling-verktygsfältet
Storytelling-verktygsfältet.
Verktyg för berättelser
UI-element Beskrivning
Ögonblicksbild Ögonblicksbildsbibliotek med alla de ögonblicksbilder du tagit.
Text Textobjekt med olika textformat.
Former Formbibliotek med olika former.
Effekter Effektbibliotek med en uppsättning visuella effekter som du kan använda i ögonblicksbilderna.
Bild Mediaobjekt med olika typer av media (exempelvis bilder).
Appobjekt Arkbibliotek med ark i appen, som kan infogas som realtidsdataark i din berättelse.
Ögonblicksbildsverktyg
UI-element Beskrivning
Ej låst Låsa ögonblicksbilden.
Redigera

Redigera ögonblicksbilden.

Mer information finns i Redigera sidor och Ändra utseende på en ögonblicksbild.

Ögonblicksbild

Ersätta ögonblicksbilden.

Mer information finns i Ersätta en ögonblicksbild på en sida.

Spela upp berättelser

Knappen Spela upp berättelse

Knappen Spela upp berättelse.

Se: Presentera berättelser

Tryckgester i storytelling-vyn

I tabellen hittar du de tryckgester som används för att navigera i storytelling-vyn.

Tryckgester för navigering i storytelling-vyn
Tryckgest Beskrivning
Tryckning Markera en datapunkt i en ögonblicksbild med hjälp av en effekt.
Dubbeltryckning Redigera ett textobjekt eller en bild.
Tryck länge och släpp Öppna en snabbmeny.
Tryck länge och dra

Flytta en sida till en ny plats på tidslinjen.

Flytta ett element på en sida.

Svep

Bläddra i listan till ögonblicksbilden.

Gå till nästa eller föregående sida när du spelar upp en berättelse.