Fönsterfunktioner

Fönsterfunktioner utför beräkningar med värden från flera rader vilket producerar ett värde separat för varje rad. Fönsterfunktioner kan bara beräknas när hela tabellen har lästs in.

Du kan använda fönsterfunktioner för att utföra åtgärder som exempelvis:

• Jämföra ett enstaka talvärde i en rad med genomsnittet, maximivärdet eller minimivärdet i kolumnen.

• Beräkna rangordningen för ett individuellt värde, antingen inom kolumnen eller i hela tabellen.

Fönsterfunktionen ändrar inte antalet poster i tabellen, men den kan utföra liknande uppgifter, till exempel aggregeringsfunktioner eller relationsfunktioner och intervallfunktioner.

Använd listrutan för varje funktion för att visa en kort beskrivning samt syntaxen för funktionen. Klicka på funktionens namn i syntaxbeskrivningen för fler detaljer.