Uw eerste app maken

De app vormt de kern van Qlik Sense. De app wordt geladen met gegevens. Aan de hand van de visualisaties in de app kunt u de gegevens bestuderen. U kunt uw app ook delen met uw collega's.

U moet echter eerst uw app maken en bouwen.

Een eenvoudige app maken

In deze sectie wordt beschreven hoe u met enkele voorbeeldgegevens een eenvoudige app kunt bouwen.

De gegevens voorbereiden

Alle apps hebben gegevens nodig. Wij hebben een aantal voorbeeldgegevens geleverd die u kunt gebruiken bij het uitvoeren van de stappen in deze sectie. U kunt natuurlijk ook uw eigen gegevens gebruiken.

Als u de voorbeeldgegevens wilt gebruiken, vouwt u de onderstaande sectie uit en kopieert u de volledige tabel, met inbegrip van de kolomkoppen, naar een leeg Excel-bestand op uw computer.

De app maken en een visualisatie toevoegen

1. Start Qlik Sense.

Ga voor meer informatie naar Qlik Sense starten en Qlik Sense Desktop starten.

2. Maak een lege app.

Ga voor meer informatie naar Een app maken.

3. Voeg gegevens toe aan de app door het gegevensbestand (Excel) naar de hub of in de lege app te slepen.

Ga voor meer informatie naar Gegevens aan de app toevoegen.

Als u gegevens toevoegt vanuit één tabel, wordt Werkblad geopend.

4. Maak een werkblad.

Ga voor meer informatie naar Een app via werkbladen structureren.

5. Voeg een visualisatie toe aan het werkblad. U kunt bijvoorbeeld:

Een meer geavanceerde app bouwen

Als u een meer geavanceerde app wilt bouwen, kunt u een aantal dingen doen.

• U kunt uw app structuur verlenen door meer werkbladen toe te voegen, waarbij elk werkblad een specifiek doel heeft.

Ga voor meer informatie naar Een app via werkbladen structureren.

• U kunt herbruikbare items maken zodat u en anderen die de app ontwikkelen, deze gemakkelijk opnieuw kunnen gebruiken in uw en hun eigen visualisaties.

Ga voor meer informatie naar Hergebruiken van bedrijfsmiddelen met masteritems.

• U kunt een bladwijzer maken voor belangrijke bevindingen en beschrijvingen in tekstvorm en miniaturen toevoegen aan apps, werkbladen en presentaties om anderen die uw app gebruiken inzicht te bieden in het doel en in de beste gebruikswijze.

Ga voor meer informatie naar Apps beheren.

Ontdekken met de app

Nu kunt u de app gaan gebruiken voor het ontdekken en analyseren van gegevens.

Zie Gegevens verkennen met behulp van visualisaties voor meer informatie over interactie met visualisaties.

De app delen met anderen

Als u wilt dat anderen uw app gebruiken en verkennen, moet u de app eerst publiceren.

Voor meer informatie over het publiceren van apps, zie Publiceren