Resurspanelen

Lägg till resurser på ditt ark eller din visualisering via resurspanelen.

Klicka på Visa resurser i det nedre vänstra hörnet av arket så att resurspanelen öppnas. Du måste vara i redigeringsläge.

Resurspanelen med Fält valt

Resurspanelen med Fält valt.

Vissa resurser kanske inte är tillgängliga, beroende på Qlik Sense-konfigurationen.

Fält

Fält representerar de data som är tillgängliga i appen. Du skapar visualiseringar med diagramförslag genom att dra ett fält till ett ark. Dra ett fält till en visualisering om du vill lägga till fältet i visualiseringen.

Du kan även högerklicka på fält och göra följande:

Datum och tid

Alla datumfält är markerade med Datum och tid och kan utvidgas för att använda fältets datum- och tidsattribut. Datum- och tidsattribut skapas automatiskt när du använder Datahanteraren. Om du har använt dataladdningsskriptet för att ladda data måste du skapa datum- och tidsattribut med hjälp av härledda fält.

Se: Datum- och tidsfält

Kartdata

Alla fält som identifieras som geopunkter i kartvisualiseringar är markerade med Karta .

Se: Läs in egen kartdata

Originalobjekt

Skapa dimensioner, mått och visualiseringar som originalobjekt som kan återanvändas i din app.

Se:

Diagram

Skapa visualiseringar genom att dra diagram till arket.

Se: Visualiseringar

Anpassade objekt

Förbättra dina appar med visualiseringar med anpassad design.

Se: Skapa en visualisering med ett anpassat objekt

Appnavigeringslänkar

Skapa on-demand-appar med hjälp av appnavigeringslänkar. On-demand-appar laddar en delmängd av de data som har laddats i aggregerad form med en urvalsapp.

Se: Bygga en on-demand-app

Dynamiska vyer

Genom att skapa dynamiska vyer kan du köra frågor på och visa relevanta delmängder av stora datauppsättningar i diagram som kan uppdateras dynamiskt när urval görs.

Se: Hantera data med dynamiska vyer

Variabler

Klicka på om du vill öppna variabeldialogen.Variabler

Se: Variabeldialog

Sök

Hitta tillgångar med hjälp av sökfältet. När du börjar skriva i sökfältet visas alla objekt som har ett namn eller en tagg som innehåller söksträngen.

Se: Söka i resurspanelen

RELATERAD INFORMATION: