Tryckgester

Qlik Sense kan användas på enheter med pekskärm. Du kan interagera med Qlik Sense och utforska dina appar med hjälp av pekgester för enheter med pekskärm.

Du kan slå på och av pekstödet genom att klicka eller trycka på navigeringsknappen (Navigering) och använda växelknappen för Navigering.

Pekgester

Pekgester för enheter med pekskärm
Åtgärd Exempel Beskrivning
Tryckning Dubbeltryck. Motsvarar ett vänsterklick med en mus.
Dubbeltryckning Skrolla. Motsvarar ett dubbelklick med en mus.
Svep Svep med två fingrar. Används för att bläddra i listor och göra val i visualiseringar.
Svep med två fingrar Tryck med två fingrar. Används för att bläddra och panorera.
Tryck med två fingrar Tvåfingersval. Används för att välja ett värdeintervall i en lista.
Nyp ihop eller dra isär Nyp. Används för zoomning.
Lång tryckning Långtryck. Används för att öppna snabbmenyer och välja ett objekt så att det kan flyttas.
Tryck med tre fingrar Tryck med tre fingrar. Återställer zoomningsnivån för ett spridningsdiagram.
Tryck länge och dra Långtryck och dra. Flyttar en bild till en ny plats i storytelling-vyn, flyttar ett element på en sida i storytelling-vyn.
Tvåfingersval Tvåfingersval. Använd för att göra ett fyrkantigt urval i en visualisering.