Återanvända resurser med originalobjekt

När du skapar och bygger visualiseringar kan du spara resurser och använda dem igen i andra visualiseringar på andra ark. Du kan spara visualiseringar, dimensioner och mått som originalelement i resurspanelen. När appen publiceras kommer dessa originalelement att bli tillgängliga för andra som färdiga visualiseringar, dimensioner och mått.

Alla ändringar i originalobjektet tillämpas överallt där det används. Du kan till exempel använda ett originalmått i hur många visualiseringar som helst, och när du uppdaterar originalmåttet uppdateras det i alla visualiseringar där måttet används.

Ett av syftena med att skapa och underhålla original är att andra användare då får möjlighet att finna egna sätt och inriktningar för att hantera dataflödet, förutom vad du har tillhandahållit i appen som färdiga ark med visualiseringar. Användarna kommer att kunna skapa egna visualiseringar med dina färdiga originaldimensioner och originalmått, exempelvis.