Een variabele bewerken

Een variabele in Qlik Sense is een benoemde entiteit die een gegevenswaarde bevat. Als een variabele wordt gebruikt in een uitdrukking, wordt deze vervangen door de bijbehorende waarde of de definitie van de variabele. Variabelen worden gedefinieerd met behulp van het variabelendialoogvenster of in het script met behulp van de editor voor het laden van gegevens.

U kunt een variabele bewerken vanuit het variabelendialoogvenster.

Informatie

U kunt variabelen bewerken die zijn gedefinieerd in het script in het variabelendialoogvenster. Als u het script opnieuw laadt, worden uw wijzigingen echter ongedaan gemaakt.

1. Klik bij het bewerken van een werkblad op Variabelen op de werkbalk met bewerkingsopties op het werkblad om het variabelendialoogvenster te openen.

Het variabelendialoogvenster wordt geopend.

2. Klik in de rij van de variabele die u wilt verwijderen op en selecteer Bewerken.

3. Bewerk de variabele zoals u dat wilt.
  4. Klik op Opslaan.