Variabelen in uitdrukkingen gebruiken

Een variabele in Qlik Sense is een container waarin een statische waarde of een berekening wordt opgeslagen, bijvoorbeeld een numerieke of alfanumerieke waarde. Als u de variabele in de app gebruikt, wordt een eventuele wijziging die wordt aangebracht in de variabele overal toegepast waar de variabele wordt gebruikt. U kunt variabelen definiëren in het overzicht Variabelen of in het script met de editor voor het laden van gegevens. U kunt de waarde van variabelen instellen met de instructies Let of Set in het load-script voor gegevens.

TipBij gebruik van variabelen in uitdrukkingen kunt u de uitdrukking die tegelijkertijd in een bereik van diagrammen wordt toegepast wijzigen door simpelweg de variabele te bewerken.

U opent het overzicht van Variabelen door tijdens het bewerken van een werkblad te klikken op Variables in de werkbalk met bewerkingsopties.

InformatieHet overzicht Variabelen is niet beschikbaar in gepubliceerde apps. Gebruik het besturingselement voor variabeleninvoer op de Dashboard Bundle als u variabelen in een gepubliceerde app moet toevoegen of wijzigen. Ga voor meer informatie naar Besturingselement variabeleninvoer

De volgende acties zijn beschikbaar in het variabelenoverzicht:

• Maak een nieuwe variabele.
  • Bewerk de geselecteerde variabele.

• Verwijder de geselecteerde variabele.
InformatieAls u een variabele wilt bewerken of verwijderen die in het script is gedefinieerd, moet u het script bewerken.

Een overzicht van alle variabelen in een app opvragen

U kunt een overzicht van alle variabelen in een niet-gepubliceerde app opvragen.

• Klik bij het bewerken van een werkblad op Variabelen op de werkbalk met bewerkingsopties op het werkblad om het variabelendialoogvenster te openen.

Het variabelendialoogvenster wordt geopend met een lijst van alle variabelen in de app en hun definities (als die er zijn).