Koppelingen maken naar inhoud van de Qlik Sense Mobile Client Managed-app

U kunt mobiele app-koppelingen maken naar Qlik Sense-apps en werkbladen. U hebt ook de mogelijkheid om expliciet of met een bladwijzer aan te geven welke selectie u wilt gebruiken.

De URL van koppelingen naar inhoud van de Qlik Sense Mobile Client Managed-app begint met qliksenselink, terwijl een Qlik Sense Enterprise-koppeling begint met https. U kunt op de volgende manier het gemakkelijkst een link naar de mobiele app maken:

1. Open de app in uw browser.
  2. Kopieer de URL.

Voorbeeld:

https://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc

3. Vervang https in de URL door qliksenselink.

Voorbeeld:

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc

U kunt nu de gewijzigde URL gebruiken op uw mobiele apparaat om een koppeling naar de Qlik Sense Mobile Client Managed-app te openen.

Mobiele app-koppelingen naar werkbladen maken

U kunt op dezelfde wijze een koppeling maken naar een bepaald werkblad in een app, door https in de URL te vervangen door qliksenselink.

Voorbeeld:

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc/sheet/7300b241-f221-43db-bb8b-8c8cc1887531/state/analysis

Als u dit doet, wordt het werkblad geopend met de standaardinstellingen voor de selecties. Het is ook mogelijk om het werkblad te openen met specifieke selecties of met een bladwijzer.

Een koppeling met specifieke selecties maken

U kunt een koppeling maken naar een set selecties door aan het einde van de URL een definitie van een selectie toe te voegen. U kunt meerdere selectiedefinities toevoegen.

Syntax: select/{field}/{[value1;value2]}

Voorbeeld: Het werkblad openen met de waarde red geselecteerd in het veld color

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc/sheet/7300b241-f221-43db-bb8b-8c8cc1887531/state/analysis/select/color/red

Voorbeeld: Het werkblad openen met de waarden red en blue geselecteerd in het veld color

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc/sheet/7300b241-f221-43db-bb8b-8c8cc1887531/state/analysis/select/color/red;blue

Voorbeeld: Het werkblad openen met de waarde red geselecteerd in het veld color en de waarde L geselecteerd in het veld size

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc/sheet/7300b241-f221-43db-bb8b-8c8cc1887531/state/analysis/select/color/red/select/size/L

Een koppeling naar bladwijzers maken

U kunt een koppeling naar een bladwijzer maken met de bladwijzer-id die in de app is gedefinieerd. U kunt de bladwijzer-id vinden door het Single-configuratieprogramma van Dev Hub te gebruiken.

Syntax: bookmark/{bookmarkid}

Voorbeeld: Het werkblad openen met de selecties van een bladwijzer met id 860f2e77-2cdc-44f2-aa19-58d46f2f69b0

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc/sheet/7300b241-f221-43db-bb8b-8c8cc1887531/state/analysis/bookmark/860f2e77-2cdc-44f2-aa19-58d46f2f69b0

Als de bladwijzer verwijst naar een ander werkblad dan die is gedefinieerd in de URL, wordt u automatisch omgeleid naar het juiste werkblad.

Koppelingen naar werkbladen zonder selecties maken

Als u het werkblad zonder selecties wilt openen, kunt u options/clearselections toevoegen aan de URL.

Voorbeeld: Het werkblad zonder selecties openen

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc/sheet/7300b241-f221-43db-bb8b-8c8cc1887531/state/analysis/options/clearselections

Foutafhandeling

Openen van de koppeling in de offlinemodus forceren

De app wordt standaard geopend in de onlinemodus. Als het niet mogelijk is om de app in de onlinemodus te openen, wordt de app geopend in de offlinemodus als dit mogelijk is.

U kunt openen in de offlinemodus forceren door de parameter ?forceOpen=offline toe te voegen aan het einde van de URL.

Voorbeeld: De app in de offlinemodus openen

qliksenselink://qlik.com/sense/app/8f8ffa0e-3fde-48a5-a127-59645923a1fc?forceOpen=offline

TipHet is ook mogelijk om openen in de onlinemodus te forceren met de parameter ?forceOpen=online.

Account niet gevonden

Als Qlik Sense Mobile Client Managed de koppeling niet kan koppelen aan een Qlik Sense-account, wordt een foutbericht weergegeven. U kunt proberen de app te openen in de browser van het apparaat. Dit zou moeten werken als de koppeling niet kan worden gekoppeld aan een account.

Gebruiker niet aangemeld bij account

De gebruiker wordt indien nodig gevraagd zich aan te melden bij het Qlik Sense-account dat aan de koppeling is gekoppeld. Als de gebruiker is aangemeld met een ander account, wordt dit account automatisch afgemeld voordat de gebruiker zich aanmeldt met het Qlik Sense-account dat aan de koppeling is gekoppeld.