Apps verkennen met behulp van conversationele analyses

Insight Advisor Chat is een chatinterface voor conversationele analyses. Met Insight Advisor Chat kunt u zoeken naar inzichten in alle apps waartoe u toegang hebt.

Insight Advisor Chat is beschikbaar met een licentie voor Insight Advisor Chat of Qlik Insight Bot. U kunt Insight Advisor Chat openen door te klikken op Vraag het aan Insights in de Qlik Sense-hub. U kunt Insight Advisor Chat ook openen via Slack en Microsoft Teams.

InformatieEen beheerder moet de toegang tot de Insight Advisor Chat Chat via Slack en Microsoft Teams configureren. Voor meer informatie raadpleegt u Qlik Insight Advisor Chat configureren voor externe kanalen (alleen in het Engels).

U kunt zoekopdrachten invoeren of op het microfoonpictogram klikken als de browseroptie spraak-naar-tekst in Insight Advisor Chat wordt ondersteund. De vragen die u in Insight Advisor Chat stelt worden versleuteld voordat ze permanent worden opgeslagen. Insight Advisor Chat retourneert apps die relevante resultaten bevatten. Als u een app selecteert, biedt Insight Advisor Chat een tekstantwoord of een visualisatie. Insight Advisor Chat kan verdere analyses voor uw zoekopdracht voorstellen waarbij verschillende visualisaties worden gemaakt. U kunt ook vervolgvragen stellen, zoals in Germany of for 2019 en Insight Advisor Chat levert nieuwe resultaten.

Wat u kunt zoeken en weergeven vanuit apps hangt af van de app en van uw machtigingen. U kunt zoeken naar masteritems vanuit gepubliceerde apps. Als een gepubliceerde app een logisch model gebruikt, kunt u zoeken naar de beschikbare velden en masteritems uit het logisch app-model. Ga voor meer informatie naar Beschikbaarheid van app-inhoud in Insight Advisor Chat.

InformatieAls u hulp nodig hebt, voert u help in.

Om beschikbare opties te bekijken en selecteren, klikt u op Apps, Dimensies of Metingen of voert u Apps weergeven, Dimensies weergeven of Metingen weergeven in. Dimensies en metingen geven corresponderende masteritems van een app weer. Als een app geen masteritems heeft, worden in plaats daarvan dimensie- en metingvelden weergegeven.

Klik op Verder verkennen om de visualisatie te bekijken in Insight Advisor in de bron-app.

Apps moeten zijn ingeschakeld voor inzichten als u wilt dat inzichten verschijnen in Insight Advisor Chat. Voor meer informatie raadpleegt u Apps beschikbaar maken in Insight Advisor Chat. Insight Advisor Chat kunnen worden geïntegreerd in mashups.Voor meer informatie, raadpleegt u Insight Advisor Chat integreren in een mashup (alleen in het Engels).

Natuurlijke taal in zoekopdrachten gebruiken

Zoekopdrachten in natuurlijke taal moeten verwijzen naar veldnamen of synoniemen voor veldnamen in uw gegevensmodel. U kunt beschikbare apps bekijken door Apps weergeven in te voeren. U kunt beschikbare dimensies en metingen bekijken door Dimensies weergeven en Metingen weergeven in te typen. Als u op een dimensie klikt, worden de eerste 10 waarden van die dimensie getoond. Als u op een meting klikt, wordt die meting toegepast.

Zoekopdrachten in natuurlijke taal bieden ondersteuning voor drie soorten filters:

• Tijd: Een tijdseenheid of datum. Bijvoorbeeld: Show me 2019 Sales.
  • Categorie: Een waarde uit een van de dimensies. Bijvoorbeeld: Show me Sales by Product for Sweden.
  • Meting: Een of meerdere waarden van een meting. Bijvoorbeeld: Show me Sales for Sweden by Product under 1K.

U kunt uw zoekopdrachten opstellen voor feiten, vergelijkingen en rangschikkingen. Feiten zijn opdrachten als What are my sales of Show expenses over time for 2019. U kunt vragen om een vergelijking door vs of vergelijken aan uw zoekopdracht toe te voegen. Bijvoorbeeld: Compare sales to expenses over time.U kunt rangschikking opvragen door top toe te voegen aan uw query. Bijvoorbeeld: Show me top 10 product by sales for 2020.

Ondersteunde talen

Als u Qlik Sense Enterprise on Windows gebruikt, is de functionaliteit Vragen in natuurlijke taal van Insight Advisor Chat alleen beschikbaar in het Engels.

Opmerkingen over talen

De volgende beperkingen gelden voor taalondersteuning in Insight Advisor Chat:

• Insight Advisor Chat biedt ondersteuning voor Engels voor zoekopdrachten in natuurlijke taal.

• In het Spaans worden veldnamen en waarden met letters met accenten (á, é, í, ó, ú, ü, ñ,) of omgekeerde interpunctietekens (¿, ¡) niet hetzelfde behandeld als dezelfde waarden zonder accenten. Bijvoorbeeld:

• México geeft geen resultaten voor Mexico en Mexico geeft geen resultaten voor México.
    • Categorias geeft geen resultaten voor Categorías en Categorías geeft geen resultaten voor Categorias.

Als u wilt dat termen als equivalenten worden gezien, voeg ze dan toe als synoniemen in de app. Ga voor meer informatie naar Synoniemen toevoegen aan Insight Advisor.

• Contextuele antwoorden in Engels bieden alleen een algemene verklaring als de vraag meer dan twee filters of meer dan twee gegevenswaardefilters in een dimensie bevat. De filters die zijn gebruikt, worden vermeld in het antwoord.

Overwegingen voor gegevensoverdracht van spraak-naar-tekst

In veel internetbrowsers gebruikt de zoekfunctionaliteit spraak-naar tekst van Insight Advisor de Web Speech API voor de externe verwerking van spraak-naar-tekstgegevens. Dit wordt door zowel Insight Advisor Zoeken als Insight Advisor Chat gebruikt. De internetbrowser van de gebruiker verzendt de opgenomen audio van de browser-API naar een externe bron voor transcriptie. De verwerking van de spraak wordt afgehandeld door de webservice die de webbrowser van de gebruiker heeft gekozen. Daardoor kan de opgenomen informatie naar een server van derden worden verzonden. Qlik is niet verantwoordelijk voor de gegevens die door deze derde partij worden verwerkt.

Als gebruikers deze gegevensstroom naar relevante browsers van derden willen beperken (functie Spraak-naar-tekst uitschakelen), kunnen ze dit doen via specifieke besturingselementen, inclusief instellingen binnen hun gewenste browser en andere beveiligingsconfiguraties.

Beperkingen

Insight Advisor Chat heeft de volgende beperkingen:

• Contextuele antwoorden zijn niet beschikbaar voor query's met meerdere dimensies of drie of meer metingen.
  • Wanneer spraak-naar-tekst voor zoekopdrachten in natuurlijke taal wordt gebruikt, moet de taal van Insight Advisor overeenkomen met de taal van uw gegevens.

• Voor apps die gebruikmaken van Section Access is een aanvullende configuratie voor servicegebruikers vereist voordat de apps beschikbaar zijn in Insight Advisor Chat.Ga voor meer informatie naar Gebruiken van Section Access en Insight Advisor Chat. Voor apps die Section Access gebruiken gelden de volgende beperkingen:

• App-suggesties voor uw zoekopdracht omvatten apps die Section Access gebruiken van de streams waar u toegang toe hebt. Als u geen toegang heeft tot zulke apps, gebeurt er niets als u de apps selecteert.

• Als u op Dimensies of Metingen klikt om de beschikbare items voor uw zoekopdracht te zien, worden mogelijk dimensies of metingen weergegeven waarvoor u geen toegang hebt gekregen in Section Access van de app. Als u deze selecteert, krijgt u echter geen gegevens.

• Insight Advisor Chat toont apps die zijn ingeschakeld voor chat in de hub uit ruimten waartoe u toegang hebt. U moet wel leesrechten hebben voor de apps om visualisaties uit deze apps te bekijken.
  • Nieuwe masteritems en woordenlijsten voor bedrijfslogica die aan apps zijn toegevoegd door middel van herpublicatie zijn pas beschikbaar in Insight Advisor Chat nadat de app opnieuw is geladen.
  • Nieuwe masteritems en woordenlijsten voor bedrijfslogica die aan ongepubliceerde apps zijn toegevoegd, zijn pas beschikbaar in Insight Advisor Chat nadat de app opnieuw is geladen of nadat de instelling Insights voor chat in hub is uitgeschakeld en vervolgens ingeschakeld.
  • Insight Advisor Chat wordt niet ondersteund door Qlik Sense Desktop.
  • Spraak-naar-tekst-zoekopdrachten worden niet ondersteund in Slack of Microsoft Teams.
  • Slack and Microsoft Teams hebben geen knoppen voor Apps, Dimensies en Metingen.
  • Als een veldnaam alleen numerieke waarden bevat, wordt dat veld gebruikt bij het genereren van resultaten voor een zoekopdracht in natuurlijke taal in plaats van een superlatief (zoals beste of laagste met dezelfde numerieke waarde).

Als u bijvoorbeeld hebt gezocht op beste 3 serviceproviders en een van uw velden de naam 3 had, wordt in de resultaten van de zoekopdracht 3 gebruikt in plaats van de beste 3 resultaten voor serviceproviders.