Skapa en sida

I det här avsnittet kan du läsa om hur du lägger till sidor i en berättelse och lägger till data från flera källor på sidorna.

Lägga till en sida i en berättelse

Du kan utöka din berättelse genom att lägga till en eller flera sidor.

Gör följande:

1. Från appöversikten eller arkvyn klickar du på Story Mode Berättelser.

2. Klicka på den berättelse där du vill lägga till sidan.

Berättelsen öppnas i storytelling-vyn. Miniatyrer av sidorna visas i berättelsetidslinjen.

3. Klicka på Create new i berättelsens tidslinje.

En ny sida läggs till. Du kan nu lägga till innehåll på sidan, t.ex. ögonblicksbilder.

Lägga till en ögonblicksbild på en sida

Du kan lägga till ögonblicksbilder från ditt Bildbibliotek på sidor.

Gör följande:

1. I storytelling-vyn klickar du på Snapshot i berättelsens verktygspanel.

Bildbiblioteket öppnas. Datummarkören och eventuella anteckningar hjälper dig att skilja mellan dina ögonblicksbilder.

2. Välj en ögonblicksbild och dra den till sidan.

Ögonblicksbilden fästs vid rutnätet. Du kan använda piltangenterna på tangentbordet för att flytta den fritt.

Ögonblicksbilden placeras på sidan.

Lägga till ett realtidsdataark i en bild

Du kan lägga till realtidsdataark i en berättelsesida. När du infogar ett realtidsdataark i en berättelse sparas de aktuella urvalen för appen med det valda arket. Varje gång du visar ett realtidsdataark i berättelsen tillämpas dessa urval.

Gör följande:

1. I storytelling-vyn klickar du på App objects i berättelsens verktygspanel.

En dialog öppnas.

2. Klicka på det ark du vill använda i berättelsen.

Realtidsdataarket läggs till i en ny bild.