RangeNumericCount - skript- och diagramfunktion

RangeNumericCount() finner antalet numeriska värden i ett uttryck eller fält.

Syntax:

RangeNumericCount(first_expr[, Expression])

Returnerad datatyp: heltal

Argument:

Argumenten hos denna funktion kan innehålla postöverskridande funktioner som i sig returnerar en lista över värden.

Argument
Argument Beskrivning
first_expr Det uttryck eller fält som innehåller de data som ska mätas.
Expression Valfria uttryck eller fält som innehåller de intervalldata som ska mätas.

Exempel och resultat:

Exempel på funktioner
Exempel Resultat
RangeNumericCount (1,2,4)

Returnerar 3

RangeNumericCount (5,'abc') Returnerar 1
RangeNumericCount (null( ))

Returnerar 0

Exempel med uttryck:

RangeNumericCount (Above(MaxString(MyField),0,3))

Returnerar antal numeriska värden i de tre resultaten av MaxString(MyField)-funktionen som utvärderats på den aktuella raden och de två raderna ovanför den aktuella raden.

Anteckning om tipsInaktivera sortering för MyField för att vara säker på att exemplet fungerar.
Exempeldata
MyField RangeNumericCount(Above(MaxString(MyField),0,3))
abc 1
def 1
xyz 1

Data som används i exempel:

RangeTab:

LOAD * INLINE [

MyField

'abc'

def

xyz