RangeIRR - skript- och diagramfunktion

RangeIRR() returnerar internräntan för en serie kassaflöden, representerad av indatavärdena.

Internränta är den räntesats som ges vid en investering i form av betalning (negativa värden) och inkomst (positiva värden) som infaller regelbundet.

Funktionen använder en förenklad version av Newton-metoden för att beräkna intern avkastningsgrad (IRR).

Syntax:

RangeIRR(value[, value][, Expression])

Returnerad datatyp: numeriska

Argument
Argument Beskrivning
value Ett enstaka värde eller ett intervall av värden som de returneras av en postöverskridande funktion med en tredje valfri parameter. För att funktionen ska kunna beräknas krävs minst ett negativt och ett positivt värde.
Expression Valfria uttryck eller fält som innehåller de intervalldata som ska mätas.

Begränsningar:

Textvärden, NULL-värden samt saknade värden ignoreras.

Exempeltabell
Exempel Resultat

RangeIRR(-70000,12000,15000,18000,21000,26000)

Returnerar 0,0866

Lägg till exempelskriptet i appen och kör det. När du vill se resultatet lägger du till de fält som anges i resultatkolumnen i ett ark i din app.

RangeTab3:

LOAD *,

recno() as RangeID,

RangeIRR(Field1,Field2,Field3) as RangeIRR;

LOAD * INLINE [

Field1|Field2|Field3

-10000|5000|6000

-2000|NULL|7000

-8000|'abc'|8000

-1800|11000|9000

-5000|5000|9000

-9000|4000|2000

] (delimiter is '|');

Den resulterande tabellen visar de returnerade värdena för RangeIRR för varje post i tabellen.
RangeID RangeIRR