Arbeta med Qlik Sense Mobile Client Managed-appen

Använd Qlik Sense Mobile Client Managed-appen för att få åtkomst till och använda Qlik Sense-apparna som administratören har gjort tillgängliga för dig på en Qlik Sense Enterprise-server. Om du hämtar appar till din enhet så kan du komma åt dem när som helst utan internetanslutning.

Den här dokumentationen gäller även Qlik Sense Mobile för BlackBerry-appen. Qlik Sense Mobile för BlackBerry är den Qlik Sense Mobile Client Managed-app som körs på iOS och är integrerad med BlackBerry Dynamics-plattformen.

Qlik Sense-apparna delas vanligen med dig i dina strömmar så att du kan hämta och använda dem offline. Appar som du hämtar och öppnar offline är tillgängliga för interaktion. Du kan göra urval i data men det går inte att utveckla apparna vidare eller spara dem.

Anteckning om informationQlik Sense Mobile Client Managed-appen kommer att använda Wi-Fi när det är tillgängligt. Om Wi-Fi inte är tillgängligt kommer appen försöka använda mobildata. Inaktivera mobildata på din enhet om du inte vill att appen ska använda mobildata när du använder mobilappen.

Qlik Sense Mobile Client Managed-appen kan även visa Qlik Sense-kombinationsprogram som administratören har gjort tillgängliga för dig på en Qlik Sense Enterprise-server. Qlik Sense-kombinationsprogram kan inte hämtas och öppnas offline. Du kan göra urval i data men du kan inte ändra kombinationsprogrammet.

Anteckning om informationQlik Sense-kombinationsprogram kan inte användas i Qlik Sense Mobile för BlackBerry-appen.

Bra metoder för att arbeta med Qlik Sense Mobile Client Managed-appen

Försäkra dig om att du har åtkomst till och kan använda Qlik Sense-appar när du är offline genom att följa de här enkla stegen.

• Hämta en app och testa den sedan offline för att säkerställa att appen fungerar som du förväntar dig innan du behöver använda den i en viktig situation när du inte kan ansluta till en server.
  • Om du vill testa appen offline aktiverar du flygplansläge på din enhet, eller kopplar från servern på annat sätt. Qlik Sense Mobile Client Managed-appen meddelar att du inte är ansluten till servern.
  • Logga in på Qlik Sense Enterprise för att återställa timern för offline-användning om du planerar att använda mobile-appen offline en längre tid. Mer information om offlinetidsperioden finns i Öppna Qlik Sense Mobile Client Managed-appen när du är offline.