Använda originalmått i uttryck

Du kan använda originalmått i uttryck. Du kan använda originalmåttet som det är, eller använda det för att skapa ett mer komplext uttryck.

När du skriver i uttrycksredigeraren öppnas en automatiskt ifylld lista över matchande originalmått.

Originalmått i uttrycksredigeraren

Originalmått i uttrycksredigeraren.
Anteckning om informationOm originalmåttet ges ett annat namn eller tas bort uppdateras inte referenser i uttryck automatiskt. Den gamla referensen returnerar NULL i uttrycket eftersom det inte finns något mått med det namnet.

Exempel: Använda originalmått i uttryck

I det här exemplet skapas ett originalmått som sedan används i ett diagramuttryck.

1. Skapa originalmåttet.

1. I resurspanelen klickar du på Originalobjekt.
    2. Klicka på Skapa ny under Mått.

Knappen Skapa nytt mått

Knappen Skapa nytt mått.
    3. I dialogrutan Skapa nytt mått anger du ett Namn för originalmåttet. Öppna sedan uttrycksredigeraren genom att klicka på Uttryck.

Dialogrutan Skapa nytt mått

Fönstret Skapa nytt mått.
    4. Skapa uttrycket i uttrycksredigeraren.

Du kan skriva uttrycket eller använda alternativen i panelen där du bygger uttryck. Mer information finns i Arbeta med uttrycksredigeraren.

Infoga uttrycket Count(distinct item) med hjälp av uttrycksredigeraren och klicka sedan på Använd.

Lägga till uttryck i uttrycksredigeraren

Fönstret Lägg till uttryck.
    5. Gå till dialogrutan Skapa nytt mått och klicka på Skapa.

Skapa mått

Skapa mått.

Det nya originalmåttet skapas.

Nytt originalmått

Skapa variabel för originalmått.
  2. Använd originalmåttet i ett diagramuttryck.
    1. Lägg till ett KPI-diagram i ett ark i en app.

Nytt KPI

Nytt KPI.
    2. Klicka på Lägg till mått och klicka sedan på Uttryck så att uttrycksredigeraren öppnas för KPI:t.

Öppna uttrycksredigeraren

Öppna uttrycksredigeraren.
    3. Skriv originalmåttet i uttrycket. När du skriver får du en lista som fylls i automatiskt, med tillgängliga originalmått om det finns några. Om det behövs kan originalmått användas för att skapa mer komplexa uttryck i uttrycksredigeraren.

Lägga till uttryck för KPI

Skapa variabel för originalmått.
    4. Stäng uttrycksredigeraren så att KPI:t visas. I egenskapspanelen kan du ändra egenskaperna för KPI:t, inklusive etiketten.

Originalmått i KPI

Skapa variabel för originalmått.