Problemen oplossen - Navigatie en interactie met Qlik Sense

In deze sectie worden problemen beschreven die kunnen optreden bij navigatie in en interactie met Qlik Sense.

De toegang wordt geweigerd tijdens het openen of maken van een app.

Vanaf Qlik Sense april 2018 vindt de licentiecontrole voor op gebruiker gebaseerde licenties (professional en analyzer) plaats wanneer u toegang probeert te krijgen tot de hub.

Mogelijke oorzaak

U heeft geprobeerd toegang te krijgen tot de hub zonder toegang als professional of analyzer. Als u vervolgens het toegangstype analyzer krijgt toegewezen, heeft de licentiecontrole al plaatsgevonden en wordt de toegang geweigerd.

Voorgestelde actie

Meld u af en meld u opnieuw aan.

Ik heb geen toegang tot de hub vanaf de hostmachine

Ik probeer toegang te krijgen tot de hub vanaf dezelfde machine die de Qlik Sense-site host, maar ik ontvang een 401.1 Toegang geweigerd fout de browser.

Mogelijke oorzaak

Loopback-beveiligingsinstellingen in Windows Server kunnen de toegang met behulp van een volledig gekwalificeerde domeinnaam (FQDN) van dezelfde machine die de Qlik Sense site host, voorkomen.

Voorgestelde actie

Meld u aan op de hub met behulp van een localhost adres: https://localhost/hub.

Ik heb toegang tot de hub maar zie helemaal geen streams

Mogelijke oorzaak

U hebt geen toegangstype.

Voorgestelde actie

De Qlik Sense-beheerder moet u toegang verlenen of u opnemen in een toegangsgroep voor aanmelding.

Bekijk de volgende onderwerpen voor meer informatie:

Qlik Sense-sites beheren: Gebruikerstoegang beheren

Qlik Sense-sites beheren: Professionele toegang beheren

Qlik Sense-sites beheren: Toegang voor analyzers beheren

Qlik Sense-sites beheren: Toegang voor aanmelding maken

Ik kan geen werkbladen en presentaties maken of bewerken, of snapshots maken

In sommige situaties kunt u wel selecties uitvoeren en navigeren in een app, maar geen nieuwe inhoud maken.

Apparaat met klein scherm

Mogelijke oorzaak

U gebruikt een apparaat met een heel klein scherm (480 pixels breed of kleiner).

Voorgestelde actie

Open de app op een computer of een apparaat met een groter scherm.

Ga voor meer informatie naar Apps verkennen op een klein scherm.

Onvoldoende bevoegdheden

Mogelijke oorzaak

U beschikt niet over de bevoegdheden om inhoud te maken.

Voorgestelde actie

De Qlik Sense-beheerder moet u bevoegdheden geven met de beveiligingsregels. Ga voor meer informatie naar Qlik Sense-sites beheren: De editor voor beveiligingsregels .

Ik heb toegang tot de hub, maar zie de gewenste streams niet

Mogelijke oorzaak

U hebt geen toegang tot de stream.

Voorgestelde actie

De Qlik Sense-beheerder moet u toegang geven met de beveiligingsregels. Ga voor meer informatie naar Qlik Sense-sites beheren: De editor voor beveiligingsregels .

Er wordt een aanmeldingsvenster weergegeven als ik probeer om naar de hub te navigeren

Mogelijke oorzaak

U maakt gebruik van Windows Server 2012.

Voorgestelde actie

Meld u aan via het dialoogvenster. Daarna kunt u naar de hub navigeren.

Foutbericht: 403 Verboden

Als ik een app open of naar de hub navigeer, wordt het foutbericht 403 Verboden weergegeven.

Mogelijke oorzaak

• De computer bevat te veel hoofdcertificaten (meer dan ca. 300), zodat de Qlik Sense-services niet mogen communiceren.
  • U probeert toegang te krijgen tot een resource waartoe u geen toegang hebt verkregen, volgens de regelengine van het archief.

Voorgestelde actie

Verwijder alle ongebruikte hoofdcertificaten. Raadpleeg voor meer informatie de volgende helpartikelen van Microsoft:

Foutbericht: 404 Niet gevonden

Als ik een app open of naar de hub navigeer, wordt het foutbericht 404 Niet gevonden weergegeven.

Mogelijke oorzaak

De URL verwijst naar een niet-bestaande resource.

Voorgestelde actie

Sluit de webbrowser en open Qlik Sense opnieuw.

Foutmelding: Interne serverfout 500

Het foutbericht Interne serverfout 500 wordt weergegeven.

Mogelijke oorzaak

Er is een ongeïdentificeerde fout opgetreden.

Voorgestelde actie

Controleer de logbestanden van het systeem op de volgende locaties:

• %ProgramData%\Qlik\Sense\Log\Proxy
  • %ProgramData%\Qlik\Sense\Log\Repository

Als het foutbericht herhaaldelijk wordt weergegeven, neemt u contact op met uw Qlik Sense-vertegenwoordiger en stelt u de systeemlogbestanden beschikbaar.

Foutmelding: Onbetrouwbare proxy SSL-verbinding/-certificaat

Als ik probeer een app te openen of naar de hub te navigeren, wordt een foutbericht weergegeven dat de proxy SSL-verbinding of het proxy SSL-certificaat onbetrouwbaar is en word ik gevraagd of ik een uitzondering wil maken en de certificeringsinstantie wil vertrouwen.

Mogelijke oorzaak

De browser herkent het hoofdcertificaat niet als betrouwbaar omdat het geen bekende certificeringsinstantie is zoals Thawte of VeriSign.

Voorgestelde actie

• Accepteer het maken van een uitzondering en het vertrouwen van de certificeringsinstantie door Ja te antwoorden op de vraag.
  • Controleer of u een openbaar SSL-certificaat (op de server) hebt geïnstalleerd omdat u dit nodig hebt om het standaard Qlik Sense-certificaat te kunnen gebruiken.

Ga voor meer informatie naar Qlik Sense-sites beheren: Proxycertificaat wijzigen .

Ik kan Qlik Sense Desktop niet openen in mijn webbrowser.

Ik kan Qlik Sense Desktop niet openen als ik het volgende typ in de adresbalk van de browser: http://localhost:4848/hub.

Mogelijke oorzaak

U maakt gebruik van Microsoft Windows 10 en de webbrowser Edge.

Voorgestelde actie

Gebruik een andere webbrowser bij gebruik van Microsoft Windows 10.

Ik kan items niet herordenen in het app-overzicht

Ik wil werkbladen of presentaties verplaatsen in het app-overzicht, maar dat is niet mogelijk.

Mogelijke oorzaak

U gebruikt een muis op een hybride apparaat.

Voorgestelde actie

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Schakel aanraakondersteuning uit door op de navigatieknop (Menu) te tikken en Navigatie Touchscreenmodus uit te schakelen.
  • Houd de muisknop een tijdje ingedrukt voordat u de dia verplaatst.
  • U kunt ook het aanraakscherm gebruiken en het item verplaatsen door het lang aan te raken en vervolgens te slepen.

Ik kan Qlik Sense niet gebruiken op mijn iPad of iPhone

Mogelijke oorzaak

Een of meer van de volgende problemen kunnen voorkomen dat u Qlik Sense kunt gebruiken op uw iPad of iPhone:

• Private browsing is ingeschakeld in uw webbrowser. Als u in de incognitomodus op een iPad of iPhone naar het internet gaat, kan de lokale opslag niet worden gebruikt, waardoor Qlik Sense niet kan worden gebruikt.
  • Cookies zijn uitgeschakeld in uw webbrowser.
  • Uw domein/IP-adres wordt niet vertrouwd.
  • Uw certificaat wordt niet vertrouwd.

Voorgestelde actie

Voer een of meer van de volgende acties uit om het gebruik van Qlik Sense op uw iPad of iPhone mogelijk te maken:

• Schakel private browsing uit in de instellingen van uw webbrowser.
  • Schakel cookies in de instellingen van uw webbrowser in
  • Voeg uw domein/IP-adres toe aan de acceptatielijst in Qlik Sense.

Ga voor meer informatie naar Qlik Sense-sites beheren: Een virtuele proxy maken .

• Gebruik een certificaat dat is uitgegeven en geverifieerd door een vertrouwde certificeringsinstantie. Voeg bij zelf ondertekende certificaten het hoofdcertificaat voor uw certificeringsinstantie toe aan uw iPad.

Ga voor meer informatie naar Qlik Sense-sites beheren: Certificaten

De leesrichting is onjuist in mijn gedeelde diagram

De leesrichting in een gedeeld diagram is veranderd. Zo heb ik bijvoorbeeld een diagram gedeeld met de leesrichting van rechts naar links, maar nu is de leesrichting van links naar rechts in mijn gedeelde diagram.

Mogelijke oorzaak

De instelling voor de leesrichting is gewijzigd in de app nadat het diagram werd gedeeld.

Voorgestelde actie

Controleer of de juiste leesrichting is ingeschakeld in de instellingen voor de vormgeving van de app, in de app van waaruit het diagram wordt gedeeld. Ga voor meer informatie naar Leesrichting van rechts naar links activeren.