Concatenate

Als twee tabellen die u wilt aaneenschakelen verschillende sets velden hebben, kunt u aaneenschakeling toch afdwingen met het prefix Concatenate. Deze opdracht dwingt samenvoeging met een bestaande tabel met een naam of de meest recente eerder gemaakte logische tabel af.

Een samenvoeging is in principe hetzelfde als de SQL UNION-opdracht, maar er zijn twee verschillen:

• Het prefix Concatenate kan altijd worden gebruikt, ook als de tabellen identieke veldnamen hebben.
  • Identieke records worden niet met het prefix Concatenate verwijderd.

Argument Beschrijving
tablename De naam van de bestaande tabel.

Voorbeeld:

Concatenate LOAD * From file2.csv;

Concatenate SELECT * From table3;

tab1:

LOAD * From file1.csv;

tab2:

LOAD * From file2.csv;

Concatenate (tab1) LOAD * From file3.csv;