Rapportsjablonen bouwen met de Qlik-add-in voor Microsoft Excel

De Qlik-add-in voor Excel is een Office-add-in. Met de add-in kunnen rapportsjablonen worden gemaakt die de inhoud regelen in rapporten in tabelvorm uit Qlik Sense-apps in Qlik Cloud Analyse.

Qlik Sense -appinhoud kan worden geïmporteerd in de vorm van afbeeldingen, tabellen of andere gegevens in tabelvorm. Rapportfilters die worden gebruikt voor de corresponderende Qlik Sense rapporttaak worden toegepast op gegenereerde rapporten.

Rapporten in tabelvorm genereren in Qlik Cloud Analyse is een waardetoevoegende functie van Qlik Rapportageservice. De waardetoevoegende opties van Qlik Rapportageservice maken gecentraliseerde rapportlevering en -distributie mogelijk voor de rapportontwikkelaars. Vraag uw service-accounteigenaar over welke functies er in uw Qlik Cloud-abonnement zijn inbegrepen. Zie Rapporten maken vanuit Qlik Cloud Analyse voor een algemeen overzicht van rapportage in Qlik Cloud Analyse.

De Qlik-add-in voor Microsoft Excel

Lintbalk in Microsoft Excel toont de knop Qlik-add-in

In een rapportsjabloon kunt u de structuur definiëren van het rapport en de gegevens die worden toegevoegd aan de rapportuitvoer. Een rapportsjabloon maakt gebruik van een enkele Qlik Sense-app. De rapportsjabloon gebruikt labels en tijdelijke aanduidingen naar afbeeldingen om gegevens uit de app te vertegenwoordigen.

Gegevens kunnen op verschillende manieren worden toegevoegd, waaronder:

• Diagramafbeeldingen

• Gegevens uit een diagram in tabelvorm op kolomniveau

• Variabelen die zijn gedefinieerd in de Qlik Sense-bronapp

• Uitdrukkingen die gebruikmaken van de systeemeigen Qlik Sense-berekeningen

• Excel-berekeningen die zijn toegepast op gegevens in tabelvorm

U kunt de rapportelementen herhalen voor veld- en diagramwaarden om zo nieuw gefilterde secties en werkbladen te maken op basis van deze discrete waarde. Zie: Niveaus en pagina's gebruiken om rapportelementen te herhalen en cyclisch te doorlopen.

Hoe werk ik met de add-in?

Voer de onderstaande stappen uit om uw sjabloon te bouwen:

1. Implementeer en installeer de add-in. Zie: De Qlik-add-in voor Microsoft Excel implementeren en installeren. Deze stap wordt doorgaans uitgevoerd door de beheerder als de add-in vereist is voor de hele organisatie.

2. Maak uzelf vertrouwd met de interface en voeg inhoud toe aan uw rapportsjabloon. Zie De Qlik-add-in gebruiken voor Microsoft Excel en verwante onderwerpen.

Nadat u uw sjabloonbestand hebt voorbereid, slaat u het op op uw computer en upload u het naar de Qlik Sense-app. Wanneer de sjabloon is geüpload, configureert u rapporttaken in de app. Zo wordt de rapportuitvoer gegenereerd. Zie Rapportage in tabelvorm met Qlik Cloud Analyse en verwante onderwerpen voor een volledige workflow van dit proces.

Overwegingen voor sectietoegang

Als de app sectietoegang gebruikt, werkt het genereren van rapporten anders. Ga voor meer informatie naar Rapporten in tabelvorm en sectietoegang.

Beperkingen

Zie Specificaties en beperkingen van Qlik Rapportageservice voor een lijst met beperkingen die van toepassing zijn op werken met de Excel-add-in en rapportage in tabelvorm in Qlik Cloud.